Ariana, eleva care s-a intalnit cu Iohannis, pleaca din Romania: „Nu cred ca in urmatorii 10 ani se va mai schimba ceva. Am ales sa imi continui studiile peste hotare, la Universitatea Stanford”

politica

Ariana Duduna

Ariana Duduna, eleva eminenta care s-a intalnit cu presedintele Iohannis in timpul protestului cadrelor didactice, de anul trecut, anunta ca pleaca din Romania, ea fiind acceptata la Universitatea Stanford. „Nu cred ca in urmatorii 10 ani se va mai schimba ceva”, a anuntat Duduna.

„Mi-am dedicat ultimii patru ani pentru a lupta pentru o educatie mai buna, de calitate, pentru toti elevii. Perspectivele de viitor sunt sumbre insa: greva a fost un esec, Romania Educata a fost o minciuna, iar ideea de reforma in Romania pare ca a devenit o gluma proasta.

Nu cred ca in urmatorii 10 ani se va mai schimba ceva. Sper din tot sufletul sa ma insel, dar realitatea este ca educatia a stagnat. Intre a fi complice sau martor la acest declin, nu vreau sa aleg niciuna.

Astfel, am ales sa imi continui studiile peste hotare, la Universitatea Stanford, marcand o decizie dureroasa, dar necesara. Faptul ca Romania alunga tinerii care lupta pentru o tara mai buna, care sunt vocali, ar trebui sa ne cutremure pe toti.

In continuare, voi sprijini chiar si de la distanta initiativele din Romania care se lupta pentru o educatie mai buna, in special initiativele elevilor”, a anuntat Duduna pe Facebook.

In mai 2023, in calitate de presedinte a Asociatiei Elevilor din Constanta, Duduna a fost invitata sa ia parte la negocierile dintre sindicate si presedintele Klaus Iohannis.

Ea a fost insotita de liderii sindicali Marius Nistor (presedintele Federatiei Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret”), Simion Hancescu (FSLI – Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant) si Anton Hadar (presedintele Federatiei Nationale Sindicale Alma Mater).

In toamna, Duduna declara pentru presa din Constanta ca si-ar dori sa studieze Dreptul la Bucuresti,

„In viitor imi doresc sa studiez Dreptul la Universitatea din Bucuresti. Nu, nu imi doresc o cariera in politica, imi doresc sa devin avocat dupa ce voi termina Facultatea de Drept”, spunea eleva.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: