„Armament mai modern si mai greu” va fi trimis in Ucraina, anunta NATO. Kremlinul da tot mai mult inapoi, sustine ca razboiul se apropie de sfarsit

externe

Kremlinul a declarat vineri ca ‘operatiunea speciala’ a Rusiei in Ucraina s-ar putea incheia in ‘viitorul previzibil’, dat fiind ca obiectivele sale sunt in curs de a fi atinse si ca munca este dusa la indeplinire atat de catre armata, cat si de catre negociatorii de pace rusi, transmite Reuters.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a mai spus ca Moscova intelege ca unele state care au incercat sa adopte o pozitie echilibrata au fost supuse presiunilor pentru a vota joi in favoarea suspendarii Rusiei din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului.

Adunarea Generala a Natiunilor Unite a suspendat joi Rusia din Consiliul pentru Drepturile Omului, in urma relatarilor despre ‘incalcari si abuzuri grosolane si sistematice asupra drepturilor omului’ in Ucraina, un vot in urma caruia Moscova a anuntat ca paraseste acest consiliu.

NATO poate furniza Ucrainei arme pentru razboiul cu Rusia timp de cativa ani, a declarat secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, postului de radio BBC, citat de Agerpres.

El a refuzat sa comenteze despre sistemele de armament provenit din fiecare stat membru, dar a apreciat ca rezultatele armelor livrate pana acum Ucrainei sunt clare. „Vedem si efectul acestor sisteme, arme, pe campul de lupta, in fiecare zi. Vedem toate blindatele rusesti distruse, vedem ca Ucraina are capacitatea de a dobori rachete si avioane rusesti”, a spus Stoltenberg.

„Aliatii sunt gata sa ofere si mai mult, precum si armament mai modern si mai greu”, a afirmat secretarul general al NATO.

Mai mult despre: ,

Comentarii: