Armand si Drula transforma radical Gara de Nord. Gata cu mizeria: „Vrem o esplanada, vrem o gara moderna. Gara este sufletul orasului”

politica

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand si ministrul Transporturilor Catalin Drula au discutat despre modernizarea Garii de Nord, una dintre cladirile simbol ale Capitalei. Cei doi au mai abordat si subiectul constructiilor ilegale din metrou si problemele Sectorului 1.

„Trebuie sa facem ceva cu Gara de Nord. Vrem o esplanada, vrem o gara moderna. Este o viziune. Gara este sufletul orasului”, a declarat Clotilde Armand, intr-un vlog postat pe YouTube, potrivit unui comunicat de presa al Primariei Sectorului 1

Ministrul Transporturilor a explicat ca, in acest caz, este vorba de o chestiune care tine foarte mult de urbanism si de arhitectura.

„CFR asa cum a gandit intotdeauna dezvoltarea infrastructurilor feroviare este foarte tehnic. Stie despre sina, despre peron, despre semnalistica. Aici este o chestiune care tine de tesutul orasului”, a afirmat Drula care a adaugat ca aceste lucrari de mari amploare trebuie gandite integrat.

Edilul Sectorului 1 a precizat ca o gara are nevoie de o esplanada.

„O gara are nevoie de o esplanada, de un spatiu mare, unde ne intalnim, unde ne vedem. Acum avem acest spatiu, intr-un fel, spatiul Garii de Nord, dar care nu este unul viu, este separat de gara de sase benzi de circulatie. Trebuie sa readucem acest spatiu deschis in fata garii, sa mutam zona rutiera departe de gara. Deja vom avea un spatiu in care oamenii vor putea respira, in care oamenii sa vina, sa fie un spatiu social”, a explicat Armand.

Catalin Drula a aratat ca in acest proiect trebuie implicata si Primaria Capitalei, fiind vorba de bulevarde, parcul din fata garii si Muzeul CFR.

„Intreaga zona are mult potential, trebuie o viziune, poate facem un concurs international”, a completat ministrul Transporturilor.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: