Armand, veste trasnet: „Astazi am aflat ceva incredibil: Contractul dintre Primarie si Romprest nu exista. Vrem banii inapoi si sa plecati mai repede”

politica

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anuntat joi seara ca nu exista niciun contract intre Primarie si Romprest in acest moment, intrucat contractul a fost anulat in 2008 de Curtea de Apel. „Am demarat actiunea in instanta pentru ca acest contract este nul din toate punctele de vedere. Case closed Romprest. Vrem banii inapoi si sa plecati mai repede”, a precizat Armand.

„Astazi am aflat ceva incredibil: Contractul dintre Primaria Sectorului 1 si Compania Romprest Service S.A. NU EXISTA! Da, ati citit bine. Inteleg ca domnul premier s-a pozitionat public cerand ambelor parti (primarie si companie) sa respecte intelegerile contractuale (reguli facute in 2008 de PNL). Dar ce ne facem dle. premier daca nu exista contract?! Nu credeti asa ceva, nu? Haideti sa va explic ceva de neinchipuit:

Doua sentinte judecatoresti definitive si irevocabile au constat ca acest contract a fost incheiat fraudulos si l-au ANULAT. Exact in ziua in care fostul primar Andrei Chiliman semna contractul, 30 iunie 2008, Curtea de Apel Bucuresti anula definitiv si irevocabil intreaga procedura de achizitie, deoarece incalca directivele comunitare si jurisprudenta Curtii de Justitie a Uniunii Europene in cazul contractelor de concesiuni de servicii.

In plus, contravenea flagrant Legii 273/2006 privind finantele publice locale.

Curtea de Apel Brasov a dat, pe 22 martie 2011, cea de-a doua decizie definitiva si irevocabila: Dispune anularea anuntului de participare nr. 40433/ 08.12.2007 publicat in SEAP de catre intimate Primaria Sectorului 1 Bucuresti, a documentatiei de atribuire si a procedurii de atribuire prin licitatie deschisa a contractului “Prestari servicii- activitati ale salubrizare pe raza administrativa a Sectorului 1” cod CPV 90121000-1 si 90210000- 2. A fost confirmata, inca o data, incheierea fara nicio baza legala a contractului de salubrizare de la nivelul Sectorului 1.

Astfel, contractul Romprest a fost semnat in dispretul Justitiei, cu aprobarea PSD si PNL. Si cu o tacere din partea partidelor politice de peste 10 ani. Nimeni nu a scos o vorba despre asta.

Raman acum intrebarile mele: cine ne da banii inapoi pentru cei 12 ani in am platit cel mai scump serviciu de salubrizare din Romania si cati functionari publici, primari si viceprimari trebuie sa raspunda in fata Justitiei? Vom afla. Am demarat actiunea in instanta pentru ca acest contract este nul din toate punctele de vedere. Case closed Romprest. Vrem banii inapoi si sa plecati mai repede”, a scris Armand pe Facebook.

Premierul Florin Citu a declarat, referitor la criza intervenita la nivelul Sectorului 1 in privinta asigurarii serviciilor de salubritate, ca este important ca „pana la o decizie in instanta, si prestatorul de servicii si primaria sa isi respecte angajamentele”, intrucat cetatenii Capitalei nu trebuie sa sufere de pe urma unei dispute in justitie.

Seful Executivului a fost intrebat daca se gandeste sa intervina in vreun fel pentru debloca situatia de la Sectorul 1.

„In primul rand, cred ca este important ca toti cei care aveau acolo contracte semnate sa si le respecte; si de-o parte, si de alta. Deci contractele trebuie respectate, cetatenii Bucurestiului nu trebuie sa sufere de pe urma unei dispute in instanta. Pana la o decizie in instanta, si prestatorul de servicii si primaria, toata lumea trebuie sa isi respecte angajamentele. Si dupa aceea vedem deciziile in instanta”, a declarat Florin Citu, miercuri, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

Seful Executivului a subliniat ca nu este „un lucru ok” ceea ce se vede in privinta salubrizarii Sectorului 1.

„Bineinteles ca ceea ce vedem nu este un lucru ok. Eu sper ca Garda de Mediu sa isi faca datoria si, daca gaseste vinovati si unde gaseste, acolo trebuie sa mearga in forta si sa amendeze. Dar in acest moment – am avut o discutie si cu prefectul astazi – lucrurile sunt putin complicate. Nu stiu daca interventia mea in acest moment este salutara, dar este important ca sa se respecte contractele – si la prestator, si la primarie. Sunt contracte semnate, sunt contracte in vigoare… Pana la decizia instantei, si de-o parte si de alta trebuie sa fie respectate contractele”, a declarat Citu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: