Armata aduce 45 de tone de echipamente medicale din Coreea de Sud. 100.000 de combinezoane de protectie

news

Transport aerian cu 45 de tone de echipamente medicale din Coreea de Sud, cu o aeronava NATO, anunta Ministerul Apararii Nationale.

Ministerul Apararii Nationale a solicitat Capabilitatii de Transport Aerian Strategic a NATO, care opereaza de pe Baza Aeriana Papa din Ungaria, desfasurarea unei misiuni aeriene de urgenta, pentru transportul a aproximativ 45 de tone de echipament medical de la Seul la Bucuresti.

Echipamentele, 100.000 de combinezoane de protectie, au fost achizitionate de statul roman prin Oficiul National de Achizitii Centralizate, in cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 in tara noastra.

Zborul este efectuat cu o aeronava C-17 Globe Master III, in cadrul cotei de ore de zbor alocate Romaniei, ca stat membru al Capabilitatii de Transport Aerian Strategic.

Unul dintre comandantii echipajelor care opereaza aeronava pe timpul acestei misiuni este locotenent-comandorul George Craciun, pilot din Fortele Aeriene Romane, detasat in cadrul Capabilitatii de Transport Aerian Strategic.

Aeronava va ateriza pe Aeroportul Otopeni joi, 26 martie.

Romania a semnat in anul 2008, ca membru fondator, Memorandumul de Intelegere pentru constituirea Capabilitatii de Transport Aerian Strategic, alaturi alte noua tari NATO – Bulgaria, Estonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovenia, SUA si Ungaria doua membre ale Parteneriatului pentru Pace: Finlanda si Suedia.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: