Armata americana a bombardat doua pozitii ale Gardienilor Revolutiei iranieni, aflate pe teritoriul sirian

externe

armata americana, bombardament, Siria, Gardienii Revolutiei, Iran

Statele Unite au lansat joi lovituri impotriva a doua unitati folosite de Gardienii revolutiei iranieni si „grupuri afiliate” in estul Siriei, a anuntat secretarul american al Apararii, Lloyd Austin, relateaza AFP, citata de Agerpres.

„Aceste lovituri de legitima autoaparare si de precizie sunt o riposta la o serie de atacuri in curs de desfasurare si in cea mai mare parte esuate impotriva personalului american din Irak si Siria de catre militii sustinute de Iran”, din 17 octombrie, a declarat responsabilul american, potrivit unui comunicat.

Fortele americane au fost atacate de mai multe ori cu drone de cand a inceput conflictul din Gaza intre Israel si teroristii islamisti Hamas; Statele Unite considera ca Iranul este raspunzator de cresterea numarului de astfel de lovituri in Irak si Siria, din partea unor grupuri de militanti, noteaza Reuters.

Pentagonul a anuntat cele doua operatiuni dupa ce presedintele Joe Biden a adresat un mesaj liderului suprem iranian, Ayatollahul Ali Khamenei, prin care il avertizeaza impotriva oricarui atac asupra trupelor americane care ameninta sa extinda razboiul in curs dintre Israel si Hamas. „A fost trimis un mesaj direct. Nu voi merge mai departe”, a confirmat purtatorul de cuvant al Casei Albe, John Kirby.

Potrivit Pentagonului, un cetatean american a murit in urma unui atac de cord in timp ce se ascundea in timpul unuia dintre aceste atacuri, iar alti 21 au fost raniti usor.

Presedintele american Joe Biden a ordonat aceste atacuri „pentru a clarifica faptul ca Statele Unite nu vor tolera astfel de atacuri si se vor apara, precum si personalul si interesele acestora”, a avertizat Austin.

Washingtonul are aproximativ 900 de soldati in Siria si aproape 2.500 in Irak care lupta impotriva organizatiei Stat Islamic si lanseaza frecvent atacuri impotriva jihadistilor.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: