Armata americana a lovit din nou cu rachete zone din Yemen controlate de rebelii houthi

externe

americani, rebeli houthi, rachete, Yemen

Armata americana a informat ca luni a lovit cu rachete, drone si ambarcatiuni cu drone situate in zonele din Yemen controlate de rebelii houthi, informeaza dpa, citata de Agerpres.

Intr-un comunicat de presa, Comandamentul central al SUA (CENTCOM) a informat ca intre orele 16:45 si 23:45 (13:45 – 20:45 GMT) fortele sale au distrus trei nave de suprafata fara pilot (USV) si doua rachete mobile de croaziera anti-nava (ASCM) in zonele controlate de rebelii houthi din Yemen, care erau pregatite de lansare spre Marea Rosie.

Ei au lovit, de asemenea, un vehicul aerian fara pilot (UAV) de atac unidirectional, care era deja deasupra Marii Rosii, a declarat CENTCOM.

Conform evaluarilor CENTCOM, USV-urile, ASCM-urile si UAV-ul „prezentau o amenintare iminenta pentru vasele comerciale si pentru navele marinei americane din regiune”.

„Aceste actiuni sunt intreprinse pentru a proteja libertatea de navigatie si pentru a face apele internationale mai sigure pentru marina americana si navele comerciale”, conform sursei citate.

Rebelii houthi din Yemen au promis sa atace navele din Marea Rosie care au legatura cu Israelul. Cu toate acestea, multe dintre navele care au fost atacate nu au legatura cu aceasta tara. Obiectivul rebelilor este acela de a forta incetarea atacurilor israeliene asupra Fasiei Gaza.

Din cauza atacurilor houthi, marile companii maritime evita din ce in ce mai mult cea mai scurta ruta maritima dintre Asia si Europa si navigheaza in jurul Capului Bunei Sperante din Africa de Sud.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: