Armata anunta ca 1.500 de militari sunt pe strazi si peste 340 de autovehicule militare. Pe unde au patrulat

news

Peste 1.500 de militari au participat la actiuni de prevenire a raspandirii noului coronavirus, in ultimele 24 de ore, informeaza un comunicat al Ministerului Apararii Nationale (MApN).

Potrivit MApN, in intervalul 12 aprilie ora 16,00 – 13 aprilie ora 16,00, 1.591 de militari si 346 de mijloace tehnice au actionat in Bucuresti si in tara, in 314 misiuni de intarire a prezentei si asigurarea fluidizarii traficului la punctele de trecere a frontierei de la Siret (Suceava), Sculeni (Iasi), Albita (Vaslui), Vama Veche si Ostrov (Constanta), Giurgiu (Giurgiu), Bechet si Calafat (Dolj), Portile de Fier 1 (Mehedinti), Stamora Moravita, Jimbolia si Cenad (Timis), Nadlac 1, Nadlac 2 si Varsand (Arad), Petea si Halmeu (Satu Mare).

Militarii au participat si la patrulare si sprijinirea fortelor MAI in activitati de ordine publica in Capitala si in alte localitati din tara, transport de echipamente medicale si alte materiale, insotire convoaie de transport persoane.

In acelasi interval, la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militara „Cantacuzino” au fost prelucrate un numar de 108 teste pentru depistarea infectarii cu SARS-CoV-2.

MApN aminteste ca Fortele Aeriene Romane participa la efortul national de combatere a COVID-19 prin asigurarea aeronavelor care vor executa misiuni zilnice de transport, de luni pana vineri, pe ruta Bucuresti-Frankfurt si retur, pentru aducerea in tara a echipamentelor de protectie achizitionate din Coreea de Sud de statul roman, prin Oficiul National de Achizitii Centralizate si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, in cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Zborurile au fost solicitate de catre Departamentul pentru Situatii de Urgenta din Ministerul Afacerilor Interne. Distribuirea echipamentelor va fi realizata cu mijloace de transport aflate in dotarea IGSU, iar cu sprijinul inspectoratelor judetene pentru situatii de urgenta, echipamentele vor fi alocate, in functie de nevoi, personalului medical din tara si echipajelor operative care actioneaza in teren.

Totodata, militarii Batalionului 1 CIMIC (cooperare civili-militari) din Bucuresti continua distribuirea pachetelor cu produse alimentare de stricta necesitate pentru veteranii de razboi si vaduvele acestora din judetele Iasi, Dolj si Mehedinti, iar militarii din Batalionul 202 Aparare CBRN (Interventie la Dezastre) „General Gheorghe Teleman”, din subordinea Diviziei 2 Infanterie „Getica”, continua misiunile pentru decontaminarea si dezinfectarea cailor rutiere din municipiul Suceava.

De asemenea, militarii Armatei Romaniei asigura, in continuare, paza a 84 de obiective situate in municipiul Bucuresti si in alte 28 de judete.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: