Armata, gata sa intervina pentru a stavili intrarea migrantilor in Romania. Anuntul ministrului Nicolae Ciuca

news

Nicolae Ciuca, propus ministru al Apararii Nationale, a afirmat, marti, la audierea in comisiile parlamentare, ca in privinta posibilului val de migranti din Turcia, MApN va sprijini interventia celor de la Ministerului Afacerilor Interne, acest minister avand rolul principal pe partea de migratie. Ciuca a primit aviz pozitiv, primind 14 voturi „pentru” si sase „impotriva”.

Nicolae Ciuca a fost intrebat, marti, la audierile de la comisii, daca Romania este pregatita de posibilul val de migranti din Turcia.

„Ce se intampla in momentul de fata in Siria, a fost inclusiv o sedinta a Consiliului Nord-Atlantic si exista in analiza toate elementele bazate pe realitatea actiunilor din teren. Nivelul de amenintare nici nu poate sa fie luat in discutie ca el nu exista si ca nu sunt preocupari in acest sens. Datoria noastra este sa fim pregatiti si sa ne luam toate masurile astfel incat, in functie de evolutie, sa putem sa avem raspuns. In ceea ce priveste partea de migratie atributul este al Ministerului Afacerilor Interne. Va pot spune ca exista un plan comun de coordonare a activitatilor, iar Ministerul Apararii Nationale are un rol complementar si suntem in masura sa sprijinim toate deciziile si actiunile militarilor si politistilor de la Ministerul Afacerilor Interneā€, a raspuns ministrul propus al Apararii, citat de news.ro.

El a primit aviz pozitiv din partea membrilor comisiilor, primind 14 voturi „pentru” si sase „impotriva”.

Inainte de vot, senatorul PSD Nicolae Moga i-a spus lui Nicolae Ciuca faptul ca nu il va vota deoarece vrea sa faca parte dintr-un guvern condus de un om foarte slab pregatit.

Mai mult despre: ,

Comentarii: