externe

Armata israeliana spune ca bebelusii din spitalul Al-Shifa vor fi dusi intr-un „spital mai sigur”

Armata israeliana spune ca duminica va ajuta la evacuarea bebelusilor din sectia de pediatrie a spitalului Al-Shifa, potrivit BBC.

Contraamiralul Daniel Hagari, purtatorul de cuvant al armatei israeliene, a declarat ca decizia a fost luata in urma unei cereri din partea administratiei spitalului.

El a spus ca bebelusii vor fi dusi duminica intr-un „spital mai sigur”. „Vorbim direct si regulat cu personalul spitalului”, a spus Hagari. „Personalul spitalului Al-Shifa a cerut ca maine sa ajutam bebelusii din sectia de pediatrie sa ajunga la un spital mai sigur. Vom oferi asistenta necesara”, a adaugat contraamiralul.

Al-Shifa este cel mai mare spital din orasul Gaza. Sambata, doi bebelusi prematuri au murit din cauza unei pene de curent electric in timpul luptelor care au avut loc in jurul spitalului, au anuntat mai multi medici. Acestia au adaugat ca exista inca un „risc real pentru viata a altor 37 de copii prematuri”.

Armata israeliana a negat ca fortele sale au tras asupra spitalului, dar au recunoscut ca trupele au fost implicate in ciocniri cu Hamas pe strazile din jurul complexului.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Recent Posts

Vicepremierul Neacsu i-a pacalit pe angajatii Guvernului, acestia anunta ca greva continua: „Nu s-a intamplat ce a promis”

Angajatii din Aparatul de lucru al Guvernului Romaniei anuntat ca greva japoneza continua. El il…

9 minute ago

Un tanar din Bacau, salvat in extremis dupa ce a fost muscat de o vipera

Duminica, 19 mai 2024 la Centrul Primiri Urgente (CPU) al Spitalului Municipal Roman a fost…

51 de minute ago

O „furtuna seismica” a lovit supervulcanul Campi Flegrei – este cel mai puternic cutremur inregistrat in sudul Italiei in ultimii 40 de ani

Un cutremur cu magnitudinea 4,4 pe scara Richter a lovit luni seara supervulcanul Campi Flegrei…

O oră ago

Caz neverosimul in Mehedinti: un profesor si un paznic de la DGASPC, arestati dupa ce ar fi violat sapte copii institutionalizati

Un instructor pentru educatie al Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva „Constantin Pufan” si un paznic…

O oră ago