externe

Armata Ucrainei trece la contraofensiva in regiunea Harkov: „Inamicul a fost oprit”

Armata ucraineana a anuntat ca planuieste contraatacuri pentru a respinge fortele rusesti care au intrat in nord-estul regiunii Harkov.

Incursiunea, care a inceput in urma cu doua saptamani, a deschis un nou front. Dar Moscova nu a reusit sa isi atinga obiectivul, de a crea o zona tampon de pana la 30 de kilometri in interiorul Ucrainei, a declarat vineri Ihor Prohorenko, un oficial din cadrul Statului Major General al Ucrainei.

„Inamicul a fost oprit”, a declarat el intr-un briefing la Kiev.

Rusia acumuleaza trupe de-a lungul granitei in regiunea vecina Sumi, a precizat Prohorenko. Apararea a fost consolidata acolo, iar armata va evita „calculele gresite” care au permis rusilor sa se reverse in regiunea Harkov la inceputul acestei luni, a spus el.

La doua saptamani dupa ce trupele rusesti au trecut granita pentru a deschide un nou front in regiunea Harkov, inaintarea s-a oprit in orasul Vovciansk, la mai putin de 10 kilometri la sud de granita, si in Liptsi, la sud-vest, a declarat joi comandantul Oleksandr Sirski.

Incursiunea Rusiei in apropiere de Harkov urmeaza dupa luni de bombardamente sporite asupra celui de-al doilea oras ca marime din Ucraina. O serie de raiduri cu rachete au lovit joi dimineata devreme o tipografie si au avariat infrastructura feroviara, provocand moartea a sapte persoane si ranirea a 21 de persoane.

Fortele rusesti au respins o serie de contraatacuri ucrainene in timp ce continuau sa avanseze mai adanc in liniile de aparare ucrainene in apropiere de Harkov, a declarat vineri pe Telegram Ministerul Apararii de la Moscova.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Perchezitii la seful Politiei Cluj, dosar de fapte de coruptie. El este nepotul lui Ioan Rus, fost ministru de Interne

Luni dimineata au loc perchezitii in birourile IPJ Cluj, fiind vizata si politia rutiera. Este…

O oră ago

„De la gratarele de mici ale romanilor au venit pompierii pe Broadway”. Cum a aratat Ziua Romaniei la New York – Video

Duminica, la New York, a avut loc cel mai mare festival romanesc din Statele Unite…

O oră ago