ARME NUCLEARE in Crimeea, la 400 de km de Romania? Statele Unite reactioneaza

externe

Statele Unite sunt preocupate de o eventuala mobilizare de arme nucleare in Crimeea, a declarat miercuri, la Washington, seful Statului Major American Interarme, generalul Martin Dempsey, relateaza agentia Sputnik, in pagina electronica.

„Ma ingrijoreaza mult” o eventuala mobilizare de arme nucleare in Crimeea, a declarat generalul Dempsey in cadrul unei audieri in Camera Reprezentantilor.

„Unele demersuri ale Rusiei dau impresia de provocare„, a adaugat el, citat de Mediafax.

Potrivit unor informatii difuzate anterior, Rusia ar putea desfasura, in cadrul unor exercitii inopinate in Crimeea, bombardiere strategice Tupolev de tip Tu-22M3 (Backfire C potrivit clasificarii NATO), capabile sa transporte arme nucleare. In pofida acestor informatii, Moscova nu si-a anuntat intentia de a desfasura ogive nucleare in peninsula de la Marea Neagra.

Rusia a denuntat in repetate randuri intensificarea fara precedent a activitatilor NATO in apropierea frontierelor sale. In schimb, Statele Unite acuza Rusia ca si-a intensificat zborurile bombardierelor strategice.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a reactionat si el dur fata de intentia Rusiei de a semna un „tratat de alianta si integrare” cu regiunea separatista georgiana Osetia de Sud.

Stoltenberg a afirmat ca acordul respectiv ”violeaza suveranitatea si integritatea teritoriala ale Georgiei si contravine grosolan principiilor de drept international, principiilor OSCE si angajamentelor internationale asumate de Rusia”.

”Acest asa-numit tratat este inca o masura a Federatiei Ruse care obstructioneaza eforturile in desfasurare ale comunitatii internationale pentru consolidarea securitatii si a stabilitatii in regiune”, a spus inaltul oficial NATO.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: