„Aroganta cat cuprinde”. Vicepremierul Dincu, cartita PSD din Guvern: „Romanii sunt mai PROSTI decat restul europenilor”

politica

Fostul secretar de stat Valeriu Nicolae a dezvaluit, sambata, comportamentul scandalos al vicepremierului Vasile Dincu. Caracterizat ca „arogant”, Dincu a declarat in urma cu un an ca romanii sunt mai prosti decat restul europenilor.

Nicolae a povestit ca atunci cand lucra in guvern, a incercat sa deblocheze o situatie in care era implicat ministerul Ezvaoltarii Regionale, care este coordonat de Dincu. S-a confruntat cu o situatie absurda, insa. „Il sun. Si imi iau ditamai smetia – practic sunt pus la punct cu: cine ma cred ca sunt, ca doar nu am scris Don Quijote, ca nu a auzit nimeni de mine si ca guvernarea nu se face cu diletanti. Tonul e minunat, musteste de o superioritate delicat asezonata cu un butoi de ego si flambata in aroganta cat cuprinde. Asa cam cum vorbesti cu un coleg care incearca sa faca ceva util in guvernul mult iubit in special de partidul dansului- PSD-ul”, a povestit Nicolae pe blogul sau.

El a relatat ca ulterior, din cauza atitudinii lui Dincu, Romania a pierdut o finantare de trei milioane de euro.

Acest comportament al lui Vasile Dincu nu este o noutate. In urma cu un an, Dincu a tinut sa sublinieze ca romanii sunt mai prosti decat ceilalti europeni. Intr-un articol in care ironiza atitudinea romanilor fata de „dusmani”, el a sustinut ca testele arata ca romanii nu sunt prea inteligenti.

„Pentru noi, romanii, oricum o natiune nu prea favorizata ca pozitie geopolitica, (desi cred ca si asta este un mit!), inventarul dusmanilor este destul de lung si, in functie de epoca, el ne invadeaza cu prioritati diferite manualele de istorie si discursurile politice. Au fost dusmani vecinii, cu exceptia Marii Negre, dupa o cunoscuta butada a celui mai mare istoric fauritor de mitologie, Nicolae Iorga. Au fost, pe rand, popoarele migratoare sau tatarii, turcii sau rusii, bulgarii sau evreii. Ungurii sunt dusmanul nostru cel mai important (dusmanii nostri cei iubiti, cum spune un prieten frantuz) si este greu sa-i privim altfel, chiar daca in ultimii ani lucrurile s-au schimbat mult.

Dusman feroce ne-a fost fascismul, a venit apoi comunismul, noi niciodata nu am avut vreo mare oportunitate, doar vicisitudini, cu atat mai mandri trebuie sa ne simtim astazi. Sa nu mai vorbim de dusmanii nostri tigani, care ne fac de ras in Europa, ba si-au luat si nume de la Roma noastra cea strabuna. Intr-o cercetare sociologica realizata in urma cu cativa ani, peste 80% dintre romani declarau ca sunt mult mai inteligenti decat europenii, chiar daca testele de cultura generala sau cunostinte stiintifice arata exact invers. Sirul dusmanilor este mult mai lung daca luam in calcul „barbarii de tirani” si alte umbre ale unei istorii ale patimirii romanesti”, scria Vasile Dincu pe intr-un articol pentru Revista Sinteza.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: