Aroganta la PSD Vaslui. Solomon anunta ca el decide ce legi sunt aprobate in Parlament: „Intai ajung la noi, la comisie”. Cum ii apara pe consilierii lui Buzatu

politica

Dumitru Buzatu, sarbatori, arest preventiv, Vaslui, vile

Deputatul PSD Adrian Solomon i-a transmis duminica unui deputat USR ca legea pe care o ca propune un legatura cu demiterea consilierilor baronilor locali nu are nicio sansa sa fie adoptata intrucat „legea tot la noi ajunge, la comisie”. Solomon este presedintele Comisiei pentru munca si protectie sociala din Camera Deputatilor.

Mihai Botez, deputatul USR de Vaslui, a propus ca atunci cand presedintele Consiliului Judetean este suspendat, automat sa fie suspendate si contractele de munca ale consilierilor sai personali.

„Dumitru Buzatu sta in arest deja de cateva luni, avand mandatul de presedinte al Consiliului Judetean Vaslui suspendat. Insa, in tot acest timp, consilierii lui personali incaseaza sume mari de bani pentru o activitate non-existenta. Propunerea din aceasta initiativa legislativa vine sa corecteze aceasta scapare a Codului Administrativ. Contractele de munca vor fi suspendate, atunci cand mandatul alesului este suspendat, asa cum contractele sunt incheiate cand mandatul alesului este incheiat. Trebuie sa intelegem ca statul nu este o agentie de plasare de forta de munca pentru sinecuristi. Desi PSD si PNL trateaza slujbele de la stat ca un dat pentru membrii de partid, nu putem sa platim, conform estimarilor, 40.000 de lei lunar pentru sase oameni care nu fac absolut nimic si nici macar nu au pe cine sa consilieze. Reglementarea se va aplica presedintilor de consilii judetene, primarilor, viceprimarilor, vicepresedintilor de consilii judetene precum si altor demnitari care pot angaja consilieri personali. Contractele vor fi reluate, daca starea de suspendare inceteaza, sau vor fi incheiate, daca demnitarului i se va sfarsi mandatul”, a declarat presedintele USR Vaslui.

Solomon a tinut duminica sa il anunte pe Botez ca proiectul de lege nu are nicio sansa sa treaca de comisia pe care o conduce in Parlament. Solomon a fost pus pe listele electorale in anii trecuti de Buzatu.

“Domnul Botez vad ca are treburi serioase, se lupta cu consilierii la comisie. Sa se lupte in continuare pentru ca legea tot la noi ajunge, la comisie, asa ca ii spun ca nu se va intampla prea curand sa-i treaca legea prin Parlament”, a declarat deputatul Solomon, in timp ce la dreapta si la stanga era flancat de Alexandru Barbu si Vlad Ghetu, doi dintre consilierii personali ai lui Buzatu, a scrie Vremea Noua.

Culmea, acest raspuns vine la doar cateva zile dupa ce Ministerul Muncii a transmis conducerii Consiliului Judetean Vaslui ca cei sase consilieri personali ai baronului pot fi dati afara, invocandu-se motive economice.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: