Aroganta lui Fenechiu la iesirea din puscarie: „Judecatoarea care m-a condamnat a venit in detentie sa-si ceara iertare“

news

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, eliberat conditionat, dupa ce a executat trei ani si jumatate de inchisoare din pedeapsa de cinci ani si jumatate, a declarat, luni, la iesirea din Penitenciarul Vaslui, ca judecatoarea care l-a condamnat a venit la el in detentie si i-a cerut iertare, sustinand ca acest lucru poate fi verificat. De asemenea, Fenechiu a spus ca nu se va intoarce in politica si nici nu va mai face afaceri cu statul.

El a mai afirmat ca cei trei ani si jumatate petrecuti in detentie au trecut greu pentru el, dar ”incredibil de greu pentru familie”, arata News.ro.

Fenechiu a precizat, raspunzand unei intrebari, ca nu se va mai intoarce in politica.

”Nu vreau sa mai aud de afaceri cu statul roman. Vreau sa am grija de familia mea. Voi face afaceri atat timp cat statul imi va da voie sa fac acest lucru. Un om face afaceri daca este lasat sa si castige ceva, daca statul considera ca tot ceea ce castig trebuie sa-i dau lui, atunci va trebui sa gasesc o solutie, pentru ca trebuie sa-mi intretin si familia”, a continuat Fenechiu.

Intrebat despre prejudiciul pe care il are de recuperat statul, Fenechiu a declarat: ”Vedeti telefonul asta (n.r. – aratand telefonul sau), sa presupunem ca eu vi-l vand, cum am vandut transformatoarele, si dumneavoastra spuneti ca e scump, prost si vechi, logic imi cereti banii inapoi, dar daca imi cereti banii, trebuie sa-mi dati telefonul inapoi sau nu? Transformatoarele nu mai pot fi date inapoi pentru ca SISE (n.r. – SISE Electrica) le-a vandut, totul a fost un mare bluf si exista o decizie a unei instante in acest sens, marea problema este ca in justitia din Romania nu mai exista o cale de atac, dar o vom gasi”.

Fenechiu a fost asteptat la iesirea din penitenciar de o masina cu numere de Vaslui.

Tribunalul Vaslui a respins, luni, ca nefondata contestatia facuta de procurori la decizia Judecatoriei Vaslui, care hotarase eliberarea conditionata a lui Relu Fenechiu.

Judecatoria Vaslui a dispus in 29 iunie eliberarea conditionata a fostului ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, admitand astfel propunerea Comisiei de liberare conditionata din cadrul Penitenciarului Vaslui, care a constatat ca Fenechiu indeplineste conditiile de a iesi din penitenciar anterior executarii integrale a pedepsei pe care o avea de executat.

Tribunalul Vaslui l-a condamnat, pe 9 martie 2017, la cinci ani si jumatate de inchisoare pe fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu pentru mai multe fapte de coruptie, in urma contopirii a doua pedepse – una de cinci ani, pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata, si una de trei ani si zece luni, pentru trafic de influenta in forma continuata si spalare de bani. De fapt, magistratii vasluieni au admis cererea formulata in instanta de Relu Fenechiu.

Judecatorii au contopit toate pedepsele primite de fostul ministru al Transporturilor atat in ianuarie 2014, in dosarul ”Transformatorul”, cat si in noiembrie 2016, in speta in care, in calitate de deputat, ar fi primit 620.000 de euro de la o firma de software pentru „sprijinul promis si acordat in castigarea si derularea unor proiecte” derulate de Ministerul Justitiei si o societate farmaceutica, cu actionar majoritar Ministerul Sanatatii. Practic, magistratii Tribunalului Vaslui au retinut pedeapsa cea mai grea, de cinci ani, din dosarul ”Transformatorul”, la care au mai adaugat un spor de sase luni, pedeapsa rezultanta fiind de cinci ani si jumatate.

Relu Fenechiu a fost condamnat, initial, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la cinci ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata. Fostul ministru al Transporturilor a fost gasit vinovat de instanta pentru ca, in perioada 2002-2005, prin firmele sale, ar fi vandut transformatoare si intrerupatoare uzate si vechi la preturi de produse noi catre Sucursala de Intretinere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a institutiei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: