„Asa arata Justitia pusa in genunchi de infractorii ajunsi la putere”. Tablou devastator dupa doi ani cu PSD-ALDE

analize

Analiza devastatoare privind starea sistemului judiciar. Jurnalista Ioana Ene Dogioiu, o buna cunoscatoare a culiselor din justitie, realizeaza un tablou deprimant al modului in care justitia a fost ciuruita de actiunile concertate ale Coalitiei PSD-ALDE.

Distrugerea DNA, intimidarea procurorilor, acapararea parchetelor, masacrarea legilor, toate au facut ca justitia sa arate acum ideal pentru infractorii care au acaparat puterea in urma cu doi ani. Dogioiu explica in detaliu.

„Criza profunda in care a intrat DNA, al carei simptom cel mai evident, dar nu singurul, este refuzul dnei Anca Jurma de a mai lua un mandat interimar la conducerea acestui parchet, este o bucatica din puzzle-ul amnistiei alternative puse la cale de PSD-ALDE.

Cei dispusi la lupta nu mai au nicio sustinere si se zbat singuri, iar unii au inceput sa plece din DNA, precum Florentina Mirica, se intorc prietenii Puterii ca Mihaiela Iorga Moraru, iar cei lasi si/sau oportunisti isi pazesc pielea prin non-combat si incearca sa iasa la liman nesanctionati si cu pensiile la locul lor.

Ca doar nu o sa ne imaginam ca DNA e populat cu extraterestri in loc de oameni.

Distrugerea DNA este planificata sa fie urmata in cateva luni – odata cu plecarea lui Augustin Lazar, revocat sau pentru incetarea mandatului – de capturarea PICCJ, precedate de capturarea DIICOT, unde a fost plantat un anchetator de capite incendiate, alte parti din planul mai amplu alternativa la ceea ce nu se poate obtine dintr-o lovitura – amnistia.

Dupa anihilarea parchetelor nu mai are cine sa ancheteze. Si daca cumva indrazneste totusi, va fi anchetat la randul sau de sectia pentru magistrati, adevarat pluton de executie cu lista de tinte servite de fratia infractorilor.

Vedem deja cum Sebastian Ghita sau Ingrid Mocanu centreaza si Adina Florea, procurorul care a declarat ca niciodata nu s-a simtit independenta, sare la preluare.

In tandem cu sectia de la PG lucreaza Inspectia Judiciara, celelalt pluton de executie pentru orice adversar al actualei Puteri, adica orice magistrat vertical, inclusiv pentru delict de opinie. Un exemplu este chiar sefa ICCJ, prinsa in menghina sectiei si a Inspectiei Judiciare pentru a fi livrata, legata, Liei Savonea care deja i-a cerut revocarea.

Ironia face ca dna Tarcea sa fie executata de Lucian Netejoru, seful Inspectiei Judiciare, a carui schimbare din functie a blocat-o in 2017, in tandem cu grupul Savonea, cel care acum ii pregateste ghilotina.

Ungherele intunecate ale diviziei speciale de teroare a lui Tudorel Toader

Daca totusi scapa din aceste ambuscade, magistratul nu prea mai are cu ce sa ancheteze si sa judece, pentru ca legile penale sunt facute ciur de CCR si vor fi distruse complet de intrarea in vigoare a noilor forme ale Codurilor Penale.

Deci Puterea s-a asigurat ca pentru viitor, adica pentru ceea ce a fost comis si ar putea fi descoperit sau pentru ceea ce se va comite, lucrurile sunt aranjate – amnistie mascata din lipsa de procurori si legi.

Pentru dosare aflate deja in instante se lucreaza pe mai multe paliere. Modificarea Codului Penal si reducerea substantiala a termenelor de prescriptie pe cale sa intre in vigoare vor inchide multe dosare.

Daca CCR va lua decizia care i se cere in privinta protocoalelor SRI – PICCJ, adica declararea lor ca neconstitutionale si nelegale, o mare parte dintre probele din aceste dosare vor fi eliminate. Aberatia unei asemenea decizii se vede din motivarea in premiera pe care CAB a dat-o pentru respingerea unei actiuni in contencios in privinta acestor protocoale: sunt proceduri interne fara efecte juridice.

Daca nu au avut efecte juridice, cum sa fi provocat conflictul reclamat la CCR?

Si, nu in ultimul rand, in conditiile revirimentului penalilor in vantul carora bate vantul cel mai favorabil, multi martori prefera sa isi retraga depozitiile, fie amenintati de-a dreptul, fie din proprie initiativa ca sa nu aiba necazuri.

Pentru condamnarile definitive pronuntate de competurile de 5, CCR a livrat solutia: nulitatea. Deocamdata au exercitat contestatia in anulare doar cei aflati in termenul de 30 de zile, dar am certitudinea ca prin lege sau OUG ii vor repune pe toti in termen.

Daca nu, o va face CCR printr-o decizie separata, nu am nicio indoiala. Exista deja trei sesizari tinute la sertar la CCR fix pe tema termenului de 30 de zile prevazut de art. 428 din CPP privind contestatia in anulare.

Raportul inchizitorial intocmit de Inspectia Judiciara pentru exercitarea actiunii disciplinare impotriva Cristinei Tarcea pune tunurile pe o tema care deja bazaia in spatiul public: completurile de 3 de la ICCJ, care, pretinde IJ, nu ar fi fost nici ele compuse in mod legal.

Nu am nicio indoiala ca este doar semnalul asaltului care va duce la declararea nelegala si a acelor completuri, care emit hotararile in prima instanta pentru inaltii demnitari.

Efectul urmarit este acelasi: defiintarea hotararilor completurilor de 3 tot prin contestatia in anulare. Asa, Darius Valcov si Liviu Dragnea in Dosarul „Bombonica” nici nu vor mai ajunge sa fie judecati la completurile de 5, ci o vor lua de la zero cu tot procesul, curati si uscati, cu sanse foarte mari sa beneficieze de o prescriptie pana la finalul judecatii”, a explicat Dogioiu pe ziare.com.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: