Asa arata o sala de internet din Coreea de Nord. Insa LIPSESTE ceva esential

externe

Cel mai nou aeroport inaugurat la Phenian, in Coreea de Nord, a venit si cu o „revolutie” hi-tech: sala de internet. La prima vedere, toate bune si frumoase: calculatoare noi, mobilier confortabil, dar lipseste ceva, si anume internetul.

In incercarea de a creste numarul turistilor care ajung in Coreea de Nord, autoritatile au construit un nou aeroport ultra modern, dotat inclusiv cu fantani de ciocolata si o sala de internet, scrie metro.co.uk. Insa calatorii care spera ca se vor folosi de computerele puse la dispozitie pentru a intra in legatura cu prietenii sau cu rudele lor aflate la mare departare vor intampina insa o problema.

Reporterii Associated Press au constatat, in ultimele doua delegatii in tara comunista, faptul ca sala de internet este folosita mai mult de catre personalul aeroportului ori ca tastaturile calculatoarelor lipsesc. Atunci cand au reusit sa puna mana pe un calculator cu tot ce-i trebuie si-au dat seama ca nu pot accesa internetul.

Accesul strainilor la reteaua 3G din Coreea de Nord a fost restrictionat inca din 2013. Potrivit unui articol Mediafax de la sfarsitul anului trecut, majoritatea nord-coreenilor nu au acces la internet si se crede ca exista doar 1.000 de adrese IP, care sunt rezervate numai personalitatilor de incredere, armatei, unor universitati, biblioteci si, probabil, celebrei Unitati 121 a luptatorilor cibernetici.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: