Asa incearca Germania sa-i domoleasca pe imigrantii INFIERBANTATI: Aplicatie pe mobil

news

Guvernul german a prezentat miercuri o aplicatie pentru telefoane mobile menita sa ajute solicitantii de azil sa faca primii pasi in noua lor tara, aplicatie ce cuprinde reguli de baza de convietuire si un capitol care le explica cum decurg relatiile barbatilor cu femeile in Germania, subliniind ca atunci cand o femeie ii raspunde unui barbat „nu”, acest lucru chiar inseamna „nu”, transmite agentia EFE, citata de Agerpres.

Demersul este o consecinta a agresiunilor sexuale comise in noaptea de Anul Noul la Koln si in alte orase germane de grupuri numeroase de migranti arabi si nord-africani, politia germana primind pana in prezent circa 600 de plangeri din partea femeilor victime ale acelor agresiuni.

Aplicatia, conceputa de Oficiul Federal pentru Migratie si Refugiati, impreuna cu Institutul Goethe, Oficiul Federal al Fortei de Munca si Radioteleviziunea Bavareza, cuprinde un curs de limba germana, informatii care raspund intrebarilor cele mai frecvente puse de migrantii ajunsi pe teritoriul german si drepturile si obligatiile strainilor.

Migrantii sunt atentionati in mod special ca atitudinea lor fata de femei va fi atent monitorizata, iar daca ei nu respecta femeile ori le ameninta, atunci ar putea comite un delict care le diminueaza sansele de a obtine dreptul de azil.

‘In Germania barbatii si femeile aleg de buna voie cu cine doresc sa formeze o pereche, cu cine se casatoresc si cu cine intretin relatii sexuale’, se mentioneaza in aplicatia ce subliniaza ca in Germania oricine are dreptul la o viata sexuala libera, dar in acelasi timp trebuie sa respecte legea si dorintele partenerei sau partenerului.

De asemenea, li se explica migrantilor ca in Germania femeile ies seara in baruri si restaurante, uneori ele beau alcool, pot sa discute si sa rada cu un barbat fara ca acest lucru sa insemne neaparat ca ele sunt si interesate sa aiba o relatie intima cu acel barbat.

‘Vestimentatia unei femei nu reflecta disponibilitatea ei sexuala’, sunt atentionati barbatii migranti, proveniti de obicei din tari musulmane. In continuare, li se pune in vedere faptul ca fustele scurte, tocurile inalte sau machiajul sunt doar chestiuni de moda pe care nu trebuie sa le interpreteze drept o ‘invitatie’ din partea femeilor.

‘O femeie poate sa spuna in orice moment ‘nu’ atunci cand nu vrea ceva. Chiar si cand flirteaza in mod evident, acest lucru nu inseamna ca barbatul are dreptul la ceva mai mult’, se subliniaza de asemenea in aplicatie.

Un alt capitol descrie valorile, obiceiurile si drepturile in societatea germana. Sunt descrise cu un limbaj simplu numeroase detalii, incepand de la programul spatiilor comerciale si pana la functionarea sistemului sanitar si obligatia parintilor de a-si trimite copiii la scoala.

‘Medicii sunt obligati prin lege sa pastreze confidentialitatea a tot ceea ce le spuneti. Acest lucru inseamna ca ei nu pot transmite altor functionari nicio informatie care va priveste’, se arata intr-un alt pasaj, fiind atentionate in acest context si femeile ca nici ginecologul fiicelor acestora nu le va furniza date daca cele din urma nu-si dau consimtamantul.

Aplicatia gratuita este disponibila in limbile araba, engleza, farsi, franceza si germana.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: