„Asa se schimba Romania”. Clujul trimite un semnal de speranta intregii tari: cozi mari la semnaturi pentru initiativa „Fara penali in functii publice” – Video

news

Mii de clujeni au semnat, in aceste zile, pentru initierea unui referendum care sa le interzica penalilor sa mai ocupe functii publice. Foarte multi oameni au stat cu rabdare la coada pentru a semna.

Referendumul este initiat de USR. Campania de strangere de semnaturi a inceput in urma cu o saptamana.

„ASA SE SCHIMBA ROMANIA! La Cluj, coada la strangerea de semnaturi in campania #farapenali in functii publice, cu cateva minute inainte de ora oficiala de lansare! In ritmul asta, pana la toamna vom depasi numarul de semnaturi necesare nu doar la Cluj, ci si in Teleorman”, a scris pe Facebook Mihai Gotiu.

In primele doua zile s-au strans 1821 de semnaturi la un singur cort din Cluj. Efortul de strangere a semnaturilor va continua pana in toamna, iar acest ritm trebuie mentinut pentru a strange toate cele 500 000 de semnaturi in timp util.

„Nu pot fi alesi in organele administratiei publice locale, in Camera Deputatilor, in Senat si in functia de Presedinte al Romaniei cetatenii condamnati definitiv la pedepse privative de libertate pentru infractiuni savarsite cu intentie, pana la intervenirea unei situatii care inlatura consecintele condamnarii”, este textul pe care semnatarii doresc sa il introduca in Constitutia Romaniei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: