Ascensiunea extremismului. Sociolog: „AUR si-a dublat scorul in ultimele 4 luni, a ajuns al treilea partid in preferinte”

politica

Antena 3, discurs, George Simion, intrerupt, Dan Voiculescu, Crescent

Sociologul Remus Ioan Stefureac  anunta ca in martie AUR a depasit USR-PLUS in preferintele romanilor, „aproape dublandu-si scorul obtinut la alegerile din urma cu 4 luni”. Stefureac este director Inscop si coordonator al think-tank-ului Strategic Thinking Group.

„Incepand din februarie 2021, AUR este al treilea partid din Romania in ceea ce priveste intentia de vot, aproape dublandu-si scorul obtinut la alegerile din urma cu 4 luni. Sunt tare curios cum vor arata cifrele peste o luna, dupa ispravile politice recente. Nu stiu care sunt calculele USR-PLUS, nu stiu care sunt calculele prin coalitie, dar s-ar putea ca alegatorii sa le dea peste cap toate socotelile.

Slava Domnului ca nu avem alegeri in curand ar spune unii, dar fereasca Sfantu` de furia populara ar spune altii. Mai ales in perioade fertile pentru populism, manipulare si demagogie. In unele momente e chiar greu sa fii la guvernare, dar fuga de raspundere si asumare e un pacat capital pentru orice politician/partid. Tara se afla in pandemie si trebuie sa fie guvernata responsabil pentru a avea o sansa de a iesi cu bine din incercare. Pana la urma, niciun politician/ministru nu este mai presus de interesul public si binele comun”, a scris Remus Ioan Stefureac pe Facebook.

Postarea este insotita de un grafic care indica faptul ca AUR a depasit USR PLUS in luna martie. In timp ce AUR figureaza cu 15,3% din intentia de vot a romanilor, alianta condusa de Dan Barna si Dacian Ciolos are 14,2%. Anterior, in februarie, diferenta dintre cele doua formatiuni era de doar 0,2% in favoarea AUR.

Incepand din februarie 2021, AUR este al treilea partid din Romania in ceea ce priveste intentia de vot, aproape…

Posted by Remus Ioan Stefureac on Wednesday, 14 April 2021

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: