Ascunzatoare secreta NAZISTA, descoperita in jungla din Argentina – video

news

Arheologii argentinieni sustin ca au  gasit in jungla ruinele unei ascunzatori naziste. Acestea se afla intr-o zona greu accesibila, din Parcul National Teyu Cuare, in apropiere de granita cu Paraguay.

Cercetatorii au gasit ruinele a trei cladiri, cinci monede germane din perioada 1938-1941 si un fragment dintr-o farfurie de portelan ce purta inscriptia „Made in Germany”.

„Se pare ca pe la jumatatea celui de Al Doilea Razboi Mondial, nazistii au dezvoltat un proiect secret privind construirea de adaposturi, in eventualitatea infrangerii. Locuri inaccesibile in mijlocul desertului, in munti, sau in varful unui deal din mijlocul junglei, cum este aceasta”, a declarat seful echipei de arheologi, Daniel Schavelzon, citat de The Guardian.

Construirea lor a fost costisitoare iar stilul arhitectural difera de cel al zonei, au explicat arheologii. In jur de 5000 de nazisti au fost primiti in Argentina de presedintele Juan Peron, dupa Cel De-al Doilea Razboi Mondial.

Unul dintre cei mai importanti lideri nazisti, Adolf Eichmann, care a organizat si condus Solutia finala – exterminarea a milioane de evrei intre anii 1940-1945 a fost prins de Mosadul israelian in 1960, in Argentina. A fost rejudecat la un tribunal din Ierusalim, condamnat la moarte prin spanzurare si executat.

Alti lideri nazisti despre care se crede ca si-au gasit refugiu in Argentina sunt Joseph Mengele, Martin Bormann, Walter Kutschmann, Josef Schwammberger, Eduard Roschmann, Wilfred Von Oven si Alois Brunner.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: