„Asistam la sfarsitul domnului Dragnea”. Gestul lui Tudose care ii confirma lui CTP ca Dragnea nu va mai insemna nimic: „Este clar sfarsitul”

analize

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu prezinta foarte plastic o analiza a situatiei politice actuale, anuntand ca Liviu Dragnea a ajuns la final de cariera politica. El isi argumentaaza teoria cu mai multe semne si gesturi ale premierul Tudose. „In analiza politica e o singura intrebare. Cat il mai lasa in viata Tudose pe Dragnea. Daca isi asuma mai devreme in a a prelua conducerea partidului sau il mai lasa pe Dragnea sa putrezeasca in functia lui de presedinte PSD”, spune CTP.

„Asistam la sfarsitul domnului Dragnea si la sfarsitul tentativei lui Dragnea de a fi o caricatura de Ceausescu. A durat deci 10 luni. Ce se intampla acum era inevitabil si am spus lucrul acesta dupa ce s-a sarbatorit in PSD imbrancirea de catre partid a guvernului Grindeanu prin motiune de cenzura impotriva propriului Guvern.

Am, spus atunci: guvernul a cazut, Dragnea a cazut, a fost un soi de lovitura ca in artele martiale care nu-si face efectul imediat, dureaza ceva, dar atunci cand se manifesta este letala. Si o lovitura pe care si-a aplicat-o domnul Dragnea singur pentru ca nu a reusit sa-l convinga pe Grindeanu sa demisioneze. Puterea lui in partid s-a diminuat considerabil.

Acest domn Tudose nu a reprezentat optiunea lui Dragnea, n-a mai fost o persoana pe care Dragnea de la bun inceput s-o poata controla total. Prin urmare, acum, dnl Tudose, ducandu-se la Iohannis azi, inainte de a discuta in interiorul PSD o criza interna a PSD, inainte de a se duce la , s-a dus la Cotroceni sa discute cu Iohannis. Nu are nicio importanta ce au discutat- Gestul acesta inseamna clar sfarsitul domnului Dragnea. Atunci, dupa ce cu mare entuziasm a daramat guvernul Grindeanu, domnul Dragnea a oferit urmasului o arma pe care Tudose o utilizeaza cu eficienta.

Este vorba de faptul ca nu poate sa-l demita inca o data pe premier. Nu poate nici macar sa-i ceara demisia. Membrii marcanti au ajuns sa-i ceara lui Tudose sa nu-si dea demisia. Ar fi urmat acum o cadere a partidului in sondaje reala, nu ca aceea a guvernului care a fost inscenata de o casa de sondaje fidela partidului si lui Dragnea. Deci, stirbirea puterii lui Dragnea este masiva si terminala in acest moment in clipa in care ministrii respectivi parasesc guvernul prin decizia lui Tudose. Dragnea inceteaza sa mai fie liderul suprem care s-a vrut.

E important sa ne amintim cum s-a ajuns aici. (…) Interesant este cum a reusit sa obtina acel scor in alegeri pentru ca de aici pleaca totul. Asta a fost singurul argument pentru prostiile, ilegalitatile pe care a incercat sa le impinga Dragnea prin Guvern. Cum l-a obtinut? L-a obtinut cu contributia esentiala a lui Iohannis. Presedintele nu a dorit o opozitie puternica in alegerile din toamna trecuta, de aceea a paralizat complet PNL punand-o pe Gorghiu.

A gresit Ciolos care in loc sa intre in lupta politica direct si pe fata a gresit facand acel joc alba-neagra, greseala pe care si-o recunoaste acum. Asa USR a ajuns sa canibalizeze PNL si opozitia a fost la un nivel extrem de jos in acele alegeri. Asa a ajuns acest cioflingar sa fie considerat un geniu politic. Peisajul final cu Dragnea este grotesc.

Aceasta remaniere poate insemna diminuare sau eliminarea influentei lui Dragnea asupra Guvernului. Evident ca asta se va intampla. Nu o sa-l mai asculte nimeni pe Dragnea. De asemenea, diversi urlatori din partidul acela care zbiara pe la tv sa fie dat jos ministrul Justitiei ca nu i-a dat afara pe Kovesi si Lazar.

Tudorel Toader a lasat-o mai moale si asta e un semn fatal pentru Dragnea. In analiza politica e o singura intrebare. Cat il mai lasa in viata Tudose pe Dragnea. Daca isi asuma mai devreme in a a prelua conducerea partidului sau il mai lasa pe Dragnea sa putrezeasca in functia lui de presedinte PSD”, a comentat jurnalistul Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: