„Am asistat la un festival al plangerilor la Parchet”. Carmen Dan, discurs dispretuitor la adresa victimelor din Piata Victoriei

politica

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a avut o remarca dispretuitoare la adresa victimelor din Piata Victoriei in timpul discursului sustinut, miercuri, in plenul Parlamentului.

„Am asistat la un festival al plangerilor la Parchet”, a declarat Cramen Dan, referinduse la cele peste 700 de plangeri penale depuse la Parchetul General de catre victimele represiunii din 10 august.

Cramen Dan a cerut, apoi, „institutiilor statului” sa verifice inregistrarile difuzate de Antena 3 conform carora protestul a fost finantat din strainatate.

„Insa am putut vedea cu totii niste filmulete. Cred ca sunt aspecte care reies si din acele inregistrari si cred eu ca institutiile statului se pot apleca pentru a verifica si aceste situatii. In plus, am depus la parchetul competent, la DIICOT, o actiune prin care spunem toata inlantuirea de fapte si evenimente, particularitatile acestei actiuni de protest si am adresat parchetului solicitarea sa faca toate verificarile necesare, noi fiind la dispozitia organelor judiciare cu orice alte probe sau inscrisuri pe care le solicita acestia”, a adaugat ministrul Carmen Dan.

PSD solicita institutiilor statului sa investigheze de urgenta informatiile care au aparut in spatiul public cu privire la finantarea externa a protestelor de strada si premeditarea actiunilor violente de la mitingul din 10 august din Piata Victoriei. PSD spune ca cetatenii Romaniei au dreptul sa stie intreg adevarul din spatele acestor miscari de strada, iar astfel de lucruri nu pot ramane neinvestigate.

„Cetatenii Romaniei, mai ales participantii de buna credinta la aceste manifestatii, au dreptul sa stie intreg adevarul din spatele acestor miscari de strada, cine sunt autorii manipularilor si intoxicarilor publice, cine a platit si cu scop real s-a urmarit provocarea unei reactii emotionale impotriva institutiilor statului roman si a ordinii constitutionale”, se arata intr-un comunicat de presa transmis de PSD.

De asemenea, social-democratii sunt de parere ca informatiile aparute in presa cu privire la mitingul din 10 august „contin indicii temeinice cu privire la actiuni subversive menite sa vulnerabilizeze siguranta nationala si autoritatea statului roman”.

PSD mai sustine ca astfel de lucruri nu pot ramane neinvestigate.

„Astfel de chestiuni nu pot ramane neinvestigate de organele de ancheta. Nu este o disputa de ordin politic, ci un risc major care vizeaza Romania. In egala masura PSD apreciaza ca se impune realizarea unui cadru legal care sa asigure transparenta totala a surselor de finantare si a intereselor celor care initiaza, intretin si amplifica proteste de strada in Romania”, considera social-democratii.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminica seara la Antena 3 ca institutiile statului n-au gresit cu nimic cand au intervenit in forta in Piata Victoriei in 10 august, avand suficiente elemente “ca sa vorbim de o tentativa de lovitura de stat”. Dragnea a mai spus ca este convins ca saptamana viitoare vor iesi la iveala dovezile ca protestul a fost o tentativa de lovitura de stat si a fost finantat din plan extern.

O zi mai tarziu, Antena 3, care a citat site-ul Luju.ro, a prezentat o inregistrare audio a unei discutii in care un pretins membru al echipei #Rezist vorbea despre finanatarea si pregatirea protestelor.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: