Asistenta: Acestea sunt cele mai MARI REGRETE ale oamenilor pe patul de moarte

life

O asistenta care a avut grija ani in sir de pacienti aflati pe patul de moarte dezvaluie care sunt cele mai mari regrete pe care acestia i le-au impartasit.

„Oamenii capata multa intelepciune cand se confrunta cu moartea. Unele schimbari sunt fenomenale. Fiecare trece printr-o serie de stari, de la respingere, frica, furie, regrete, negare iar in final acceptare. Cand i-am intrebat despre regretele pe care le au sau ce altceva ar fi facut altfel, aceste teme au aparut aproape de fiecare data”, a povestit asistenta.

Iata care sunt cele mai des intalnite regrete:

1. Mi-as fi dorit sa am curajul de a trai cum imi doream, nu cum isi doreau ceilalti. Aproape fiecare pacient a exprimat acest regret.

2. Mi-as fi dorit sa nu fi lucrat atat de mult. Fiecare barbat de care a avut grija asistenta a avut aceasta parere de rau.

3. Mi-as fi dorit sa am curaj de a-mi exprima sentimentele. Multi pacienti au povestit cum s-au imbolnavit din cauza amaraciuni si a resentimentelor.

4. Mi-as fi dorit sa tin legatura cu prietenii. Multi pacienti au realizat doar in apropierea sfarsitului cat de importanti sunt prietenii vechi si cat de mult le simt lipsa.

5. Mi-as fi dorit sa fac astfel incat sa fiu mai fericit. Multi nu au realizat pana pe patul mortii ca fericirea este o optiune. Ei au stat blocati in vechile tipare si obiceiuri, le-a fost frica de schimbare. Cand esti aproape de moarte, ultimul lucru la care te gandesti este ce cred ceilalti despre tine.

„Viata este o alegere. Este viata ta. Alege costinet, alege intelept, alege onest. Alege fericirea”, spune asistenta in incheiere, pentru idealistrevolution.org.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: