Categories: externe

Asistentii lui Navalnii, liderul opozitiei ruse, spun ca nu mai stiu nimic de el de trei zile. In urma cu o saptamana ar fi „lesinat de foame”

Asistentii liderului opozitiei ruse, Alexei Navalnii, au declarat vineri ca sunt ingrijorati pentru sanatatea lui si ca nu reusesc sa-l contacteze de trei zile, transmite Reuters.

Navalnii, in varsta de 47 de ani, este inchis intr-o colonie penala la est de Moscova si a fost condamnat la peste 30 de ani de inchisoare pentru ceea ce el spune ca sunt acuzatii false pentru a-l reduce la tacere.

Asistentii sai au spus ca avocatii lui Navalnii au stat toata ziua in fata coloniei, dar li s-a refuzat intrarea pentru a-l vedea, iar el nu a aparut la audierile programate.

„Am aflat ca saptamana trecuta a avut loc un incident grav legat de sanatatea sa. Viata lui Navalnii este in mare pericol. El este in izolare completa acum”, a postat Maria Pevchikh, presedintele Fundatiei Anticoruptie din Navalny, pe platforma de socializare X.

Purtatorul de cuvant al lui Navalnii, Kira Yarmysh, a declarat ca personalul inchisorii l-a pus pe perfuzii saptamana trecuta, dupa ce a ametit si s-a intins pe podeaua celulei, in ceea ce ea a spus ca arata ca un „lesin de foame”.

„Acum este a treia zi in care nu stim unde este. Inainte de asta, au existat cel putin scrisori ocazionale de la el, desi cenzurate, dar nu au fost scrisori toata saptamana”, a scris ea pe X.

Navalnii a fost otravit cu o neurotoxina in Siberia in 2020. Kremlinul a negat ca a incercat sa-l omoare si refuza sa comenteze cazul sau, spunand ca este tratat ca orice alt prizonier.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Simion (AUR) ameninta dupa atentatul din Slovacia: „Nu m-ar mira daca aceste gesturi extreme o sa fie copiate inclusiv la noi in tara”

Liderul AUR, George Simion, sustine intr-o postare pe blogul lui ca atentatul impotriva premierului slovac…

14 minute ago

Dupa autostrada suspendata a lui Oprescu, Gabriela Firea le promite bucurestenilor ca le va face metrou pana in Voluntari

Candidatul PSD pentru Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, 16 mai, ca solutia pentru…

O oră ago

Politia Capitoliului din Washington D.C. investigheaza prezenta unei pungi cu cocaina in sediul institutiei

Politia Capitoliului american (USCP) a anuntat miercuri ca investigheaza descoperirea unei pungi cu cocaina in…

12 minute ago

Microsoft cere relocarea unor angajati din China, pe fondul tensiunilor dintre China si SUA. Este vorba deste sute de oameni

Microsoft le cere unora dintre angajatii sai din China sa ia in considerare posibilitatea de…

5 minute ago

Parlamentul estonian a adoptat o lege care permite confiscarea activelor rusesti ca daune de razboi in folosul Ucrainei

Deputatii estonieni au adoptat miercuri un act care permite utilizarea activelor rusesti inghetate in cadrul…

41 de minute ago

O noua cadere a economiei Japoniei, o contractie mai rea decat se astepta. Care sunt cauzele

Economia Japoniei a suferit o contractie mai rea decat se astepta in primul trimestru, potrivit…

3 minute ago