Asociatia Musulmana din POLITIA scotiana anunta o victorie: HIJABUL a fost inclus in uniforma politistilor – VIDEO, cum arata politistele

externe

Autoritatile din Scotia au inclus hijabul in uniforma de Politie, informeaza News.ro.

Autoritatile scotiene au inclus hijabul, valul islamic traditional ce acopera capul femeii, dar nu si fata, ca parte optionala a uniformei de Politie din teritoriu, intr-o tentativa de a incuraja femeile musulmane sa se alature fortelor de ordine, relateaza Daily Telegraph.

Anterior, ofiterii puteau purta valul numai cu aprobare speciala.

Politia scotiana a anuntat intr-un comunicat ca demersul are ca scop sa faca forta „reprezentativa pentru comunitatile deservite”.

Anuntul oficial a fost salutat de Asociatia Musulmana din Politia scotiana, o organizatie infiintata in 2010 pentru a construi relatii mai stranse intre fortele de ordine si comunitatea musulmana.

„Sunt incantat sa fac anuntul si sa salut sustinerea, atat din partea comunitatii musulmane, cat si partea comunitatii in ansamblu, precum si partea ofiterilor de politie si angajatilor (…). La fel ca multi alti angajatori, in special din sectorul public, depunem eforturi pentru a ne asigura ca serviciul nostru este reprezentativ pentru comunitatile pe care le servim”, a explicat comandantul Politiei scotiene, Phil Gormley.

Politia din Londra a aprobat hijabul ca parte a uniformei in urma cu peste un deceniu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: