Asociatia Procurorilor prevede un viitor negru: „Ministrul Justitiei a devenit un veritabil procuror general, colegii de partid vor face presiuni asupra lui”

news

Presedintele Asociatiei Procurorilor din Romania, Bogdan Gabor, considera ca prin confirmarea de catre Iohannis a revocarii Laurei Codruta Kovesi, ministrul Justitiei s-a transformat intr-un „veritabil procuror general”.

”Incepem sa avem un veritabil procuror general in persoana ministrului Justitiei”, a declarat Gabor la RFI.  El atrage atentia ca scandalul finalizat cu revocarea sefei DNA va avea consecinte negative asupra sistemului judiciar, avand in vedere ca el vine la pachet cu modificarea legislatiei penale.

„Acest episod al demiterii sefei DNA ii mareste periculos de mult prerogativele ministrului Justitiei, iar implicarea politicului in justitie va fi din ce in ce mai mare”, a mai spus Bogdan Gabor.

El prevede ”presiuni tot mai mari in viitor asupra ministrului Justitiei din partea colegilor de partid”.

Laura Codruta Kovesi a spus ca decretul de revocare semnat luni de catre presedintele Klaus Iohannis privind revocarea sa din functie „lasa un mare semn de intrebare” – daca va exista o subordonare discretionara a procurorilor sefi fata de ministrul Justitiei. „Nu comentez decizia CCR, dar motivarea sugereaza ca procurorii ar putea fi in viitor subordonati ministrului Justitiei”, a afirmat Kovesi. De asemenea, ea a spus ca DNA a demonstrat ca legea este egala pentru toti si nimeni nu e prea puternic pentru a se sustrage din fata legii, a contribuit la constientizarea societatii cu privire la gravitatea fenomenului coruptiei si a aratat ca poate fi infranta coruptia. Kovesi a afirmat ca vointa politica acum este pentru blocarea justitiei si ca modul brutal in care se forteaza modificarea legilor penale arata ca vor protectie pentru trecut, pentru prezent si pentru viitor si si-a indemnat colegii procurori sa nu abandoneze lupta.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: