„Asta e Mitica!”. Fostul sef al SPP, Dumitru Iliescu, folosit de Antena 3 pentru a ataca DNA, este „sfatuitorul” lui Liviu Dragnea

news

Fostul sef al SPP, Dumitru Iliescu, a lansat, miercuri, un val de acuzatii la adresa SRI si DNA, similare cu cele sustinute de Daniel Dragomir. Iliescu a fost imediat invitat la Antena 3 pentru a -si dezvolta teoriile. Jurnalista Sorina Matei, care a scris despre Dumitru Iliescu timp de zece ani afirma ca acesta ia- recunoscut ca este „sfatuitorul” lui Liviu Dragnea.

„Puteam sa jur ca dupa impostorul SRI iese Mitica Iliescu. Uite ca a iesit. Daca nu m-as fi ocupat zece ani de el si Voicu, as asculta o iota. Iti face capul patrat ore-n sir, ore nene, cu aceleasi chestii, vorbeste tot felul de scenarii si cand ii ceri probe, n-are nimic. Dar nimic, nada, niente. Mie mi-a zis ca are contractele lui Ghita cu SRI, s-a laudat ca le are si le detine, pe o licitatie ilegala anulata de SRI prin 2006. I le-am cerut de m-am plictisit pentru ca eu nu cred nimic pana nu vad. Intai a zis ca are si le da, apoi a zis ca nu le are la el si dupa aceea a zis ca nu le are deloc. This is Mitica. Mult bullshit ca si Voicu. Apoi a scris ca-l sfatuieste pe Dragnea”, a scris Sorina Matei pe Facebook.

Fostul sef SPP, generalul Dumitru Iliescu, a declarat, miercuri, ca dosarul lui Toni Grebla, fost magistrat al Curtii Constitutionale, a fost facut la comanda lui George Maior, fost director SRI, iar tinta erau mai multi magistrati din CCR pentru a-i face mult mai „maleabili”.

„Desi Coldea s-a ocupat de executia dl. Grebla, ordinul a fost dat de George Maior. Tot dosarul a fost construit de ofiteri ai SRI si dat apoi procurorului DNA. Tinte au fost mai multi judecatori de la CCR, care au fost monitarizati de serviciul de informatii. Maior a decis sa-l ridice DNA mai intai pe Dl. Grebla si in functie de efectele obtinute inca doi judecatori. Actiunea a avut ca scop „punera la punct” a judecatorilor CCR si „convingerea” acestora sa fie mai „maleabili” cand trebuie sa hotarasca asupra unor prevederi legale in legatura cu care SRI are un interes major”, a scris Dumitru Iliescu, fost sef SPP, pe Facebook.

Acesta spune ca monitorizarea judecatorilor CCR a inceput din 2009, scopul fiind acela de a aduna cat mai multe informatii compromitatoare despre ei.

„Pe langa politicienii incomozi, oamenii de afaceri romani, jurnalistii „emancipati”, au fost si judecatorii ICCJ, precum si membrii CSM. Nu au scapat atenttei lor procurorii si judecatorii mai putin cooperanti. Marea majoritate a mandatelor au fost date pe siguranta nationala. Dar multe monitorizari s-au facut si fara mandat. Toate insa s-au facut cu acceptul lui Maior. Nu i se prezenta fiecare caz in parte, doar cele mai importante. Periodic insa era informat de dl. Coldea despre rezultatele acestor monitorizari”, sustine Iliescu.

Fostul sef SPP afirma ca daca un dosar in care SRI avea un interes ajungea la un complet de judecata pe care acesta nu il controla, sau il controla partial, se dadeau imediat dispozitii de monitorizare a judecatorilor respectivi si de cautare a informatiilor compromitatoare despre acestia.

„Apoi urma santajul, sau, pe baza informatiilor furnizate, inlocuirea lor in diverse moduri din completul de judecata. Acestea au fost informatiile care mi-au parvenit de-a lungul anilor din interiorul SRI, care ulterior s-au confirmat in cea mare masura, asa cum mi-au fost trimise si biletelele lui Coldea despre judecatorii CCR. SRI a precizat in comunicatul sau ca nu a folosit inregistrarile efectuate pe siguranta nationala in dosare lucrate de DNA. O minciuna mai mare ca aceasta nu am auzit pana acum. Sunt sute de exemple care demonstreaza contrariul. Daca luam cazul gl. Catalin Voicu, vom observa ca a fost monitorizat pe siguranta nationala, iar cand a fost nevoie, dosarul a fost trecut de la DIICOT la DNA, cu inregistrari cu tot. Ulterior s-a facut transcriptul dupa mixaj, originalele au fost distruse si nu au fost inaintate instantei de judecata, la solicitarea acesteia. De fapt acolo au aparut lucruri despre care Voicu nu a vorbit. Au construit cei de la SRI un dialog intre Voicu si alta persoana si l-au pus in dosarul acestuia. Nu puteau sa dea originalele pentru ca se vedea foarte usor facatura”, mai spune fostul sef SPP.

Evident, Dumitru Iliescu a fost apoi chemat imediat in studiourile Antena 3 pentru a-si dezvolta teoriile.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: