„Asta e spiritul Tirgu Muresului. Cea mai frumoasa urare de Pasti, am fost profund impresionat”. Gestul unui preot maghiar fata de ortodocsi

news

Un preot maghiar de biserica Romano-Catolica din Targu-Mures a ales sa celebreze, impreuna cu ortodocsii romani din oras, Denia Prohodului Domnului.

Gestul preotului a fost surprins de un locuitor roman al orasului, care s-a declarat „prfund impresionat”.

„Da, asta e spiritul Tirgu Muresului…

… care, de cele mai multe ori, este acoperit de stridente nationaliste. Lucrurile normale, intelegerea romano-maghiara sau cea ortodoxo-catolica, este aici o intamplare zilnica. Din pacate, devenind rutina, nu ne mai sare in ochi, noua targumuresenilor. Tocmai de aceea reiau intamplarea povestita de fostul meu coleg de clasa, Cristian Vantu, care, pentru mine, e cea mai frumoasa urare de Pasti: ‘Astazi, la Denia Prohodului Domnului, un preot maghiar, de la biserica Romano-Catolica de alaturi, a deschis geamul, a aprins o lumanare si a stat la fereastra, alaturi de noi, ortodocsii, care inconjuram biserica noastra. Nu sunt ecumenist, dar nici absurd. Am fost profund impresionat, i-am facut cu mana, iar el mi-a raspuns. Dumnezeu sa ne ierte si sa ne mantuiasca pe toti, ortodocsi, catolici, romani sau maghiari, si sa binecuvanteze orasul in care asa ceva este posibil, Tirgu Mures'”, a relatat pe Facebook Radu Balas, consilier local in Targu Mures.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: