„Asta-i stirea diminetii”. Un mare afacerist spagar, condamnat in lipsa la 8 ani de inchisoare, a fost prins in Argentina

news

Omul de afaceri Avraham Morgenstern – disparut desi se afla sub control judiciar si condamnat in lipsa, in luna august, la opt ani de inchisoare – a fost retinut, in noaptea de miercuri spre joi, la Buenos Aires, anunta Politia Romana.

Potrivit Politiei Romane, in urma investigatiilor si a informatiilor furnizate de Serviciul Urmariri al Directiei de Investigatii Criminale din IGPR, Avraham Morgenstern, fost partener de afaceri si apropiat al fostului primar Radu Mazare, a fost localizat si retinut, in cursul acestei nopti, in Buenos Aires – Argentina, scrie News.ro.

Politia spune ca in momentul depistarii omul de afaceri, care era urmarit international de autoritatile romane, a prezentat pentru legitimare documentele de identitate ale unui conational.

In prezent, se deruleaza procedura legala in astfel de situatii, mentioneaza Politia Romana.

„Asta-i stirea diminetii: israelianul Avraham Morgenstern, judecat ca i-ar fi dat o mita de 175.000 de euro lui Radu Mazare si condamnat intr-un alt dosar la 8 ani de inchisoare pentru evaziune fiscala, a fost localizat si retinut, in cursul acestei nopti, in Buenos Aires, Argentina”, comneteaza jurnalistul Ionel Stoica pe Facebook.

IGPR multumeste pentru cooperare reprezentantilor institutiilor de aplicare a legii din peste 26 de state partenere ENFAST, in special celor din Spania si Germania si precizeaza ca schimbul de date si informatii a avut loc prin Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala din Politia Romana, iar operatiunea s -a derulat cu sprijinul Europol, Interpol si U.S. Marshall.

In 11 august, Curtea de Apel Bucuresti a decis condamnarea omului de afaceri Avraham Morgenstern la 8 ani de inchisoare, iar firma acestuia, SC SHAPIR STRUCTURES SRL, va trebui sa achite statului suma de 320.000 de lei, decizia fiind definitiva.

Avraham Morgenstern era, insa, disparut, desi se afla sub control judiciar, in data de 8 mai el prezentandu-se pentru ultima data la politie, conform termenilor controlului judiciar, iar in 13 iunie Curtea de Apel Bucuresti a emis mandat european de arestare pe numele sau.

In rechizitoriul din februarie 2015, procurorii DNA aratau ca, in perioada 2009 – 2014, Morgenstern, in calitate de administrator al Shapir Structures, nu a inregistrat corespunzator veniturile obtinute din trei contracte incheiate cu Regia Autonoma Exploatarea Domeniului Public si Privat (RAEDPP) Constanta si Confort Urban Constanta si nici facturile fiscale aferente acestor venituri, in executarea acestor contracte. Aceste activitati au fost realizate cu scopul de a se sustrage de la plata obligatiilor fiscale datorate bugetului de stat, producand un prejudiciu de peste 10.000.000 de euro, se mai arata in documentul DNA.

La data trimiterii in judecata, procurorii au dispus punerea sub sechestru a bunurilor mobile si imobile ale inculpatilor Morgenstern Avraham si SC Shapir Structures S.R.L., in valoare totala estimata de circa 2,8 milioane lei si a patru imobile situate in municipiul Constanta, neevaluate.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: