Asta le mai lipsea: inspectorii ANAF vor avea dreptul sa poarte arme de foc. „Cei care fac evaziune fiscala sa-i stie de frica”, afirma ministrul Finantelor

news

Marcel Bolos, denuntatori, evazionisti, delatiune, guvernul Ciolacu, masuri economice, ANAF

Ministrul Finantelor Publice, Marcel Bolos, a anuntat cade acum inainte inspectiile antifrauda vor fi facute nu de catre inspectorii de la nivelul regionalelor ANAF, ci de la nivel judetean, pentru eficientizarea activitatii. In plus, inspectorii antifrauda vor fi ”militarizati”, ei urmand a purta arma, a precizat ministrul intr-o interventie avuta aseara la Digi 24.

”Avem aceasta noutate, sa zicem, pentru militarizarea inspectorilor antifrauda. Trebuie sa spun ca noutatea nu numai aceasta este legata de militarizare si de aceasta posibilitate pe care o vor avea, legala, de port arma, inclusiv de protectie in timpul serviciului, ci structurile teritoriale judetene – foarte important acest lucru – sa stie evazionistii ca activitatea economica ilicita va fi, cu data aprobarii Ordonantei de Urgenta, urmarita de aceste servicii teritoriale judetene.

Pana acum functionau la nivelul regiunii. Daca se intampla o fapta de evaziune fiscala intr-un judet care era parte din regiune, trebuia sa se duca cu masina Inspectia Antifrauda, facea doua-trei ore pe drum, ajungea acolo, mai statea o ora, se termina programul de munca si mare parte din timpul alocat pentru combaterea activitatilor economice ilicite era pierdut pe drumuri”, a afirmat ministrul Finantelor Publice.

Ministrul a explicat ca inspectorii antifrauda se confrunta cu situatii in care cei care detin ilegal marfuri nu reactioneaza calm in momentul in care sunt anuntati ca unele marfuri vor fi ridicate, iar inarmarea inspectorilor este pentru siguranta activitatii pe care o desfasoara.

Marcel Bolos a mai anuntat ca pentru luna ianuarie a acestui an ANAF si-a atins tinta de venituri si ca institutia va oferi ”o surpriza” in ceea ce priveste activitatea din a doua luna a anului.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: