Astazi demareaza procedura de selectie a noului sef al DNA. PSD priveste cu groaza, nu mai are niciun cuvant de spus

news

Ministerul Justitiei lanseaza pe 2 decembrie procedura de selectie a procurorului general al Romaniei, dar si cele pentru procurorii-sefi de la DNA si DIICOT.

„Pe data de 2 decembrie, Ministerul Justitiei va lansa aceasta procedura de selectie in prima faza pentru functia de procuror general, procuror sef DNA si procuror sef DIICOT”, a anuntat Catalin Predoiu, intr-o conferinta de presa.

Intrebat daca actualii sefi ai DNA, Calin Nistor, si Parchetului General Bogdan Licu, ar fi favoriti pentru aceste functii, Predoiu a raspuns: „Dezmint categoric orice rezultat prestabilit. Invit pe toata lumea sa participe la concurs, exista toata disponiblitatea Ministerului Justitiei sa selectam cei mai buni oameni”.

Intrebat cat de importante vor fi criteriile de integritate, inclusiv acadamica, Predoiu a spus ca, asa cum a mentionat si presedintele Iohannis in dezbaterea sa cu jurnalistii, criteriile sunt experienta, profesionalism si integritate. „Acestea sunt premise de la care plecam”.

Ministrul Justitiei a mai precizat ca, la scurt timp, va lansa procedura si pentru celelalte functii de conducere pentru care Ministerul Justitiei formuleaza propuneri.

Mai mult despre:

Comentarii: