Astazi, din nou miting pentru „eroul” Liviu Dragnea in fata ICCJ. Judecatorii decid daca va fi eliberat

politica

Judecatorii ICCJ decid astazu daca fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, va fi pus in libertate. Codruta Cerva, sora avocatei Cosmina Cerva, anunta ca va organiza un miting de sustinere a lui Liviu Dragnea in fata ICCJ.

„Marti 21.01 ora 10 mergem sa-l sustinem pe Dragnea in fata la ICCJ!!! Cine vine sa scrie prezent!! Inalta Curte a amanat sentinta pentru 21 ianuarie. Recursul in anulare este o cale extraordinara de atac introdusa de fostul lider al PSD, prin care acesta incearca sa obtina rejudecarea dosarului in care a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare! Dragnea a fost executat politic!”, a scris Cerva pe Facebook.

Insa doar opt persoane au spus „Prezent”.

Fostul presedinte al PSD Liviu Dragnea le-a spus marti judecatorilor de la Instanta suprema ca sta de opt luni „complet nevinovat” in Penitenciarul Rahova si le-a cerut sa anuleze sentinta prin care a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dragnea a fost adus marti dimineata de la Penitenciarul Rahova la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, unde s-a judecat o cale extraordinara de atac introdusa de fostul lider al PSD impotriva deciziei de condamnare.

In sala de judecata, Dragnea a declarat ca este nevinovat si a cerut sa fie achitat.

„Vreau sa ma refer la doua lucruri. In primul rand, la un neadevar – afirmatia DNA ca eu le-am cunoscut pe Adriana Botorogeanu si Anisa Stoica, ca lucrau la DGASPC, dar de fapt veneau la partid, un neadevar ca multe altele folosite de acest parchet. (…) Eu cred cu tarie ca sunt complet nevinovat si stau de opt luni nevinovat in Penitenciarul Rahova. De aceea nu am platit prejudiciul, pentru ca nu mi s-a parut normal sa platesc pentru o fapta pe care nu am comis-o. Ramane la aprecierea dumneavoastra daca voi sta in continuare nevinovat la inchisoare sau daca veti dispune eliberarea”, le-a spus Dragnea magistratilor.

Avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, a explicat ca fapta de care este acuzat fostul lider PSD nu este prevazuta de legea penala, facand trimitere la prevederi din Codul muncii, cu referire la modul in care Floarea Alesu ar fi trebuit sa le sanctioneze pe cele doua angajate de la DGASPC Teleorman.

Instanta a ramas in pronuntare pe recursul in casatie introdus de Dragnea pana astazi.

Mai mult despre: ,

Comentarii: