„Astazi este inceputul sfarsitului pentru PSD, pentru clanurile Cosma si Ghita”. Alianta PNL-USR-PLUS in Prahova

politica

O alianta politica intre PNL, USR si PLUS a fost constituita la nivelul judetului Prahova in perspectiva alegerilor pentru Consiliul Judetean (CJ), presedintele USR Prahova, Mihai Politeanu, anuntand, joi, intr-o conferinta de presa, ca scopul acesteia este „depesedizarea totala” a judetului.

Potrivit sursei citate, Prahova este primul judet in care cele trei forte de dreapta au consfintit sa colaboreze in aceasta formula, dorind sa dea un exemplu tuturor judetelor in care PSD reprezinta o „amenintare” la adresa statului de drept.

„Mesajul nostru comun catre prahoveni si catre tara este urmatorul: astazi, este inceputul sfarsitului pentru PSD in Prahova si pentru clanurile Cosma si Ghita care conduc Prahova. Este inceputul sfarsitului pentru caracatita pesedista care a sugrumat acest judet in ultimii 20 de ani. Astazi, USR, PNL si PLUS au semnat un protocol politic care consfinteste o alianta electorala pentru alegerea presedintelui CJ si alegerea Consiliului Judetean.

Vrem sa castigam majoritatea absoluta in CJ si presedintia CJ. Nu ne-a fost usor (…), a fost un compromis politic si o decizie greu de luat, dar riscul ca Prahova sa continue sa fie un baronat condus de familia Cosma direct sau prin interpusi, cum ar fi Bogdan Toader (actualul presedinte al CJ n.r.), ne-a convins sa lasam deoparte orice neintelegeri, orice viziuni diferite privind politica nationala si, respectand independenta fiecarui partid si acceptand competitia libera intre partidele noastre la nivel local si national, am decis sa ne unim fortele pentru a scoate definitiv Prahova de sub zodia nefasta a PSD odata cu alegerile locale din septembrie 2020”, a spus Politeanu, citat de Agerpres.

El a aratat ca Prahova a fost condusa, in ultimii 20 de ani, „de o structura de tip mafiot grupata in jurul familiilor PSD Ghita si Cosma care au drenat resursele publice in interes propriu”, iar obiectivul acestei aliante este „depesedizarea totala a Prahovei” si un angajament pentru prevenirea coruptiei si lupta impotriva coruptiei.

Conform protocolului, cele trei partide au stabilit criterii de integritate pentru alegerile la CJ, astfel ca pe lista de candidati nu vor fi persoane care au probleme penale, persoane aflate in incompatibilitate sau conflict de interese si nici fosti membri ai PSD.

Pentru presedintia CJ Prahova va candida, din partea aliantei, presedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, sustinut de celelalte doua formatiuni, pentru functia de vicepresedinte urmand sa fie sustinut candidatul USR-PLUS.

Totodata, lista de consilieri judeteni va fi una comuna, ea fiind deschisa de USR-PLUS, mergandu-se apoi in alternanta.

De asemenea, cele trei partide vor colabora si la Campina, unde PNL va sustine pentru functia de primar candidatul USR-PLUS, dar si la Mizil si Blejoi, discutii fiind purtate si in alte localitati ale judetului.

Pentru Ploiesti, cele trei partide vor merge separat la alegeri, insa dupa scrutin, ele vor colabora aici, dar si in restul localitatilor, pentru crearea de majoritati.

Totodata, daca PNL va castiga Primaria Ploiesti, USR-PLUS va obtine un post de viceprimar, iar daca va castiga candidatul USR-PLUS functia de primar, atunci PNL va primi un post de viceprimar.

Mai mult despre:

Comentarii: