UPDATE „Astazi este ziua”. Antena 3 anunta ca ordonantele pe justitie ar putea fi adoptate azi. Tudorel, intalnire cu Dancila la Guvern

news

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, propune includerea mai multor ordonante de urgenta pe justitie pe agenda suplimentara a sedintei de Guvern, anunta Antena 3, post apropiat de PSD.

UPDATE: Dancila a anuntat ca va fi adoptata OUG privind procedura de numire ca reprezentantului Romaniei in Parchetul European. „Ordonanta de Urgenta ce vizeaza procedura de selectie a procurorului din partea Romaniei care va face parte din Parchetul European, se afla marti pe ordinea de zi a Executivului”, a anuntat premierul Viorica Dancila.

Una dintre ordonante prevede desemnarea reprezentantului Romaniei in structura Parchetului European, alta priveste o noua modificare a legilor justitiei, 303 si 304.  Noua ordonanta prevede ca numirea sefilor marilor parchete nu se mai face cu aviz de la Sectia pentru procurori a CSM (defavorabila lui Tudorel Toader), ci de catre plen (favorabil PSD), informeaza g4media.ro. In plus, la sefia marilor parchete pot concura si judecatori, nu doar procurori.

De asemenea, Adevarul a anuntat, luni, ca Tudorel Toader vrea sa transforme, tot prin OUG, Sectia de investigare a infractiunilor din justitie intr-o structura autonoma, stat in stat, astfel incat procurorul general sa nu poata infirma actele de urmarire penala ale sectiei.

Tudorel Toader a anuntat ca, dupa sedinta de guvern, va sustine o conferinta de presa.

Mai mult despre: ,

Comentarii: