Astazi se reia de la zero procesul „2 Mai”. Criminalul Vlad Pascu se va afla fata in fata cu noul judecator, Carmen Claudia Berevoescu

news

proces, 2 Mai, reluat de la zero, Vlad Pascu, Carmen Claudia Berevoescu

Un nou termen de judecata in dosarul lui Vlad Pascu, soferul drogat care anul trecut a accidentat mortal doi tineri in localitatea 2 Mai, este programat, joi, la Judecatoria Mangalia, iar inculpatul ar trebui sa fie prezent in sala, potrivit informatiilor comunicate anterior de catre avocatul Adrian Cuculis.

Acesta a afirmat, in data de 9 mai, la iesirea din Judecatoria Mangalia, ca urmatorul termen de judecata va fi ultimul, iar in sala de judecata se va afla si Vlad Pascu.

In ceea ce o priveste pe Ioana Ancuta Popoviciu, judecatoarea care avea in solutionare dosarul lui Vlad Pascu, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis, marti, solicitarea de transfer la Judecatoria Constanta, transmite Agerpres.

Sectia a stabilit ca aceasta poate incepe activitatea la noua instanta din 1 iunie.

Pe 24 aprilie, Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a CSM a respins propunerea Inspectiei Judiciare de suspendare din functie, pana la finalizarea procedurilor disciplinare, a Ioanei Ancuta Popoviciu din cadrul Judecatoriei Mangalia.

Pe 16 aprilie, Inspectia Judiciara anunta ca a trimis Consiliului Superior al Magistraturii o propunere de suspendare din magistratura a Ioanei Ancuta Popoviciu.

„Inspectorii judiciari au apreciat ca exercitarea in continuare a functiei de catre judecator ar putea afecta desfasurarea cu impartialitate a procedurilor disciplinare si ar fi de natura sa aduca atingere grava prestigiului justitiei”, se preciza intr-un comunicat al IJ.

Inspectia Judiciara informa, in luna februarie, ca s-a sesizat din oficiu si face verificari privind comportamentul magistratului in sala de judecata.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, in urma informatiilor aparute in spatiul public privind modul de desfasurare a sedintei de judecata din data de 22 februarie la Judecatoria Mangalia, Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu fata de judecatorul desemnat sa solutioneze dosarul privind accidentul din 19 august 2023.

„Sesizarea din oficiu vizeaza respectarea obligatiei de studiere a dosarelor anterior sedintei de judecata (inclusiv din perspectiva prezentei in institutie a judecatorului anterior acestei date), maniera de gestionare a dosarelor si sedintelor de judecata, comportamentul judecatorului in sedintele de judecata, in principal cu referire la sedinta de judecata din ziua de joi, precum si existenta unor eventuale situatii de incompatibilitate in legatura cu dosarul mentionat”, se arata in comunicatul Inspectiei Judiciare.

La finalul respectivei sedinte de judecata, tatal unuia dintre tinerii morti in accident a afirmat ca judecatorul a intrebat daca baiatul sau este in sala. „Mi-a spus daca baiatul meu este in sala. Nu am vazut in viata mea asa judecator. Ii voia buletinul”, relata acesta.

De asemenea, un alt parinte a declarat ca judecatorul parea ca a venit nepregatit la sedinta de judecata si mesteca guma.

Pe 11 octombrie 2023, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Mangalia au anuntat ca Vlad Pascu a fost trimis in judecata, in stare de arest preventiv, pentru comiterea infractiunilor de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa, conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante si parasirea locului accidentului.

„In sarcina inculpatului s-a retinut ca, in dimineata zilei de 19.08.2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenta substantelor psihoactive, iar, la intrare in localitatea 2 Mai, a acrosat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. In urma impactului, a rezultat decesul numitilor O.A.S. (21 ani) si D.R.M. (20 ani), precum si vatamarea corporala a numitilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) si I.C.I. (20 ani). De asemenea, se retine ca, dupa producerea accidentului, inculpatul a parasit locul accidentului”, au transmis la acea data procurorii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: