news

Asteroizi in „apropierea” Pamantului. NASA ne spune sa nu ne facem griji

Pamantul este „petrecut”, zilele acestea, de o multime de asteroizi. Cel mai mare este 2008 OS7, de dimensiunea unui zgarie nori, care a trecut pe langa Pamant vineri.

Chiar daca dimensiunile sale sunt deosebite, intre 210 – 480 de metri, conform NASA, avand dimensiuni similare cu Empire State Building din New York sau cu Turnul Willis din Chicago, acesta nu reprezinta un pericol pentru noi, spun expertii citati de The Guardian.

Descoperit in 2008, asteroidul trece la o distanta de 2,7 milioane de kilometri de Terra, asa ca nu ar trebui sa ne facem griji.

Nu este singurul asteroid care va trece pe langa Terra in aceste zile. Trei asteroizi mult mai mici s-au aflat in apropierea Pamantului vineri, iar alti doi, astazi, sambata.

De asemenea, un altul, jumatate din 2008 OS7, va trece pe langa planeta noastra, duminica, insa nici de aceasta data nu exista motive de ingrijorare, spun oamenii de stiinta.

Urmareste-ne si pe:
Flavius Iancu

Share
Published by
Flavius Iancu

Recent Posts

In Germania a inceput procesul Printului Reuss care ar fi pregatit o lovitura de stat violenta

Marti a inceput, in Germania, procesul lui Heinrich XIII Printul Reuss, in varsta de 72…

3 ore ago

Noua copii care lucrau in agricultura au murit in Egipt dupa ce microbuzul in care se aflau a cazut in Nil de pe feribot

Cel putin 10 lucratoare agricole, dintre care noua minore, au murit marti in Egipt, dupa…

4 ore ago

Spania isi rechema permanent ambasadorul din Argentina. Presedintele sud-american Milei a spus ca nu va „repeta aceeasi greseala”

Spania a anuntat ca isi retrage definitiv ambasadorul din Argentina ca urmare a disputei diplomatice…

4 ore ago

Georgia sugereaza ca ar putea anula legea „agentilor straini” in schimbul unui pachet de sprijin economic si de securitate de la Washington

Legea „agentilor straini” care a scos sute de mii de oameni pe strazile din Tbilisi,…

4 ore ago

Micile state insulare saluta decizia Tribunalului International pentru Dreptul Marii: Gazele cu efect de sera constituie poluare marina

Tribunalul International pentru Dreptul Marii a decis, marti, ca gazele cu efect de sera constituie…

4 ore ago