„Astia au bagat Romania in faliment astazi in Parlament. Raport imbecil”. Premierul Orban, reactie foarte dura dupa ce PSD a maltrat in Parlament rectificarea bugetara

politica

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, intrebat ce va face PNL in contextul in care comisiile reunite pentru buget ale Parlamentului au adoptat raport de admitere pe proiectele privind rectificarea bugetului de stat si a bugetului asigurarile sociale pe 2020, ca liberalii vor face tot posibilul in plenul reunit ca raportul sa fie retrimis la comisii. Daca Parlamentul va adoptat legea care aproba rectificarea bugetara, atunci PNL va ataca actul normativ la Curtea Constitutionala, a adaugat seful Executivului.

„Astazi PSD (…) a bagat Romania in faliment. In comisiile de buget-finante, o majoritate PSD de 20 de oameni care sunt aflati in delir, dupa parerea mea, au generat cheltuieli de 6,3% din PIB prin amendamentele depuse la rectificarea bugetului si, in acelasi timp, la propunerea marelui finantist Orlando, valetul lui Valcov, au adoptat un alt amendament prin care Romania nu se mai poate imprumuta, pentru ca au redus de la 47% la 40% din PIB nivelul maxim al datoriei publice”, a declarat Orban, miercuri, la Pitesti.

Premierul a afirmat ca, daca amendamentele vor fi adoptate de Parlament, ele vor avea consecinte atat asupra credibilitatii Romaniei pe pietele financiare internationale, cat si asupra veniturilor cetatenilor.

„Astia au bagat Romania in faliment astazi. Daca nu se trezeste Parlamentul si nu blocheaza acest raport de-a dreptul imbecil, care este impotriva Romaniei, Romania risca sa fie retrogradata de toate agentiile de rating, Romania risca sa nu mai aiba capacitate sa faca fata platilor, Romania risca sa iasa de pe harta economiilor, societatilor civilizate. Asta vrea PSD, sa nu mai aiba Guvernul bani de salarii, de pensii, de investitii, de ajutoare sociale (…), asta vrea PSD, sa-i lase pe romani saraci, fara bani si Romania in afara lumii civilizate. Un astfel de partid nu mai merita votat de niciun roman”, a mai spus presedintele PNL.

El a prezentat, ulterior, pasii pe care ii are in vedere Guvernul pentru blocarea amendamentelor.

„Ne vom lupta sa nu fie adoptat raportul in plen. Le multumesc PMP, USR, minoritatilor care nu au participat la masacrul finantelor publice. Ne vom lupta pentru retrimiterea la comisii a raportului. In cazul in care va fi adoptat, il vom ataca la CCR, acest proiect care duce Romania in faliment”, a afirmat miercuri Ludovic Orban.

Comisiile reunite pentru buget ale Camerei Deputatilor si Senatului au adoptat miercuri raport de admitere cu amendamente la proiectul de lege care aproba rectificarea bugetara pe acest an. Amendamentul PSD prin care este abrogata majorarea punctului de pensie cu 14% si ramane forma in vigoare de crestere a acestuia cu 40% a fost adoptat de comisii. Punctul de pensie era planificata sa fie crescut, de la 1 septembrie la 1.442 lei, insa amendamentul PSD prevede ca valoarea punctului de pensie va fi mentinuta, cum e in prezent prevazut de lege, la 1.775 lei.

Mai mult despre:

Comentarii: