Ei fac legi! (Video) Un deputat a fost filmat cand incerca sa corupa niste jurnalisti, chiar in Parlamentul Romaniei

news

Un politician ales sa reprezinte interesele cetatenilor in Parlamentul Romaniei a fost filmat cum incerca sa le dea spaga ziaristilor. Jurnalistii de la Recorder.ro, care au publicat recent un filmulet despre Firea si Pandele, care a devenit viral, si-au lansat oficial site-ul.

Primul material este cel despre Corneliu Bichinet, deputat PMP care a incercat sa-i corupa pe jurnalisti chiar in sediul Parlamentului.

„Corneliu Bichinet face politica de 20 de ani. Sunt doua decenii in care a reusit sa castige increderea electoratului sau aplicand aceeasi reteta: trece de la un partid la altul, foloseste un limbaj de bodega in discursurile tinute de la tribuna Parlamentului si pune manastirile si fanfarele in capul listei de distributie a banilor publici. In baza acestei strategii, Bichinet a petrecut 11 ani in fruntea unui judet si se afla la al doilea mandat in care ne reprezinta in Parlament si voteaza legi in numele nostru.

Povestea lui incepe in anii ’90, pe vremea cand Vadim Tudor anunta ca vrea sa conduca tara cu mitraliera. Corneliu Bichinet era un membru de nadejde al Partidului Romania Mare (a inceput cu o functie de consilier local la Vaslui, iar intre 2000 si 2004 a fost senator). Pe atunci, activitatea lui in Parlament pendula intre remarci rasiste despre „tigani care isi beau ajutoarele sociale” si poezii cu tenta sexuala despre partidele de vanatoare ale lui Adrian Nastase”, scriu jurnalistii de la Recorder.

Intre timp, Bichinet a mai trecut pe la PNL, a fost presedinte si vicepresedinte al Consiliului Judetean Vaslui, iar din decembrie 2016 s-a intors in Parlament ca deputat PMP.

Jurnalistii Recorder.ro i-au propus un interviu deputatului. La finalul interviului, Bichinet a cos o hartie de 100 de lei si a incercat sa-i mituiasca pe jurnalisti. Totul a fost filmat.

„Am vrut si noi sa intelegem cate ceva din filosofia politicianului Corneliu Bichinet si i-am propus un interviu. La final, Bichinet a vrut sa se asigure ca am inteles ce trebuie, asa ca ne-a invitat la hotelul Radisson, sa discutam fara camere si sa ne imprietenim. Apoi, vazand cum ne codim, a trecut direct la subiect: „Ma, cine va tine pa voi? Cu ce pot eu sa va ajut la modul concret?”. Si uite-asa, tot facand pe prostii, ne-am trezit cu Bichinet bagand mana in buzunar si punand pe masa o hartie de-o suta, ca un prim pas spre legarea unei prietenii fructuoase.

Daca vreti sa vedeti cum se negociaza o spaga in sediul Parlamentului, aveti mai jos inregistrarea. O facem publica nu pentru a arata ca nu putem fi corupti cu 100 de lei (dureroasa evaluare!), ci pentru ca astfel de scene ne arata cum se pozitioneaza politicianul roman in relatia cu presa si, implicit, cu cei care ar trebui sa-i ceara socoteala pentru actiunile sale”, noteaza Recoder.ro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: