news

Atac cibernetic la „biletele de autobuz” din Brasov. RATBV intampina dificultati si la programarea vehiculelor de pe traseu

Din cauza unui atac cibernetic produs asupra infrastructurii IT a unuia dintre furnizorii de sisteme informatice pentru RATBV, societatea noastra intampina unele dificultati in desfasurarea activitatilor de eliberare si incarcare carduri de transport, precum si in programarea vehiculelor pentru indeplinirea planului de transport”, a anuntat, regia de transport local Brasov, printr-un comunicat de presa.

Incidentul produs zilele trecute, care a afectat si alte societati de transport public din tara, a impus luarea unor masuri de eliminare a riscurilor specifice, fiind afectate partial activitatile de ticketing si cele de programare si urmarire a vehiculelor aflate in circulatie.

„Mentionam faptul ca datele nici unui calator si ale nici unei firme colaboratoare nu au fost afectate de acest incident si ii asiguram pe toti clientii ori partenerii RATBV ca actiunile intreprinse au dus la securizarea bazelor noastre de date”, mai arata documentul.

De la momentul producerii incidentului cibernetic, RATBV a depus toate eforturile pentru remedierea situatiei, angajatii firmei lucrand in regim permanent, astfel ca pana la acest moment s-au inregistrat progrese semnificative pentru reluarea activitatilor perturbate.

Remedierea problemelor poate sa mai dureze

„Avand in vedere complexitatea sistemelor informatice ale RATBV, repunerea acestora in functiune in conditii de maxima siguranta cibernetica este o activitate laborioasa, astfel incat este dificil de determinat cu precizie momentul finalizarii procedurilor de remediere. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat calatorilor si ii asiguram ca in scurt timp vor fi inlaturate toate disfunctionalitatile de natura a afecta calitatea serviciului de transport public oferit de RATBV”, sustine compania.

„Pentru plata calatoriilor (simple sau abonament), utilizatorii sistemului de transport pot folosi aplicatia 24Pay instalata pe telefonul mobil sau pot plati calatoriile cu ajutorul cardurilor bancare la validatoarele dedicate (justificarea calatoriei nu necesita prezentarea chitantei la control). De asemenea, chioscurile si automatele RATBV vand in continuare bilete de hartie si unele titluri incarcate pe cardul de transport, precum portofel electronic.

Pana la solutionarea disfunctionalitatilor existente in sistemul de ticketing, beneficiarii de gratuitati la transportul public pot calatori in baza documentelor justificative”, conform comunicarii regiei brasovene de transport.

(Foto: facebook/RATBV)

Urmareste-ne si pe:
Flavius Iancu

Recent Posts

Romania, primul gol in meciul cu Ucraina. Zeci de mii de romani sunt pe stadion

Primul gol al echipei Romaniei in meciul cu echipa Ucrainei a fost marcat de Nicolae…

5 minute ago

Ana Birchall va candida la Presedintia Romaniei. Ea a avut pozitii dure fata de Gabriela Firea si Florin Iordache dupa ce a fost exclusa din PSD

Ana Birchall, fost ministru PSD al Justitiei, isi va depune candidatura la Presedintia Romaniei, au…

43 de minute ago

DNA l-a prins pe seful IPJ Cluj ca si-a folosit nevasta pentru a scapa de o amenda de circulatie. Politistii de la rutiera sunt si ei anchetati

Surse judiciare au prezentat detalii pentru aktual24.ro in legatura cu cazul chestorului Mihai Rus, seful…

4 ore ago

Biroul Electoral confirma ca sunt cazuri de „frauda” in Sectorul 2. Mihaiu: „In sfarsit, BES constata cazuri de frauda si sesizeaza organele de urmarire penala”

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunta ca Biroul Electoral de sector a constatat cazuri de…

38 de minute ago

Razbunarea Chinei. Beijingul lanseaza o ancheta antidumping privind importurile de carne de porc din UE

China a anuntat luni ca a lansat o investigatie antidumping privind importurile de carne de…

O oră ago