Atac de o violenta fara precedent al BOR la adresa lui CTP. Este catalogat „diavol”, „om mic si veninos”, „cap plesuv si deloc limpede”

analize

Atac extrem de violent al BOR, prin vocea purtatorului de cuvant Vasile Banescu, la adresa jurnalistului Cristian Tudor Popescu. Jurnalistul, caruia nu i se pomeneste numele, dar se fac dese referiri inclusiv la aspectul sau, este catalogat inclusiv „diavol”.

Banescu a reactionat astfel dupa un sir de critici ale CTP la adresa reactiilor deplasate ale BOR in cazul pelerinajelor de la moastele Sf. Parascheva si Sf. Dumitru.

”Cum sa comentezi altfel decat in dificila cheie a compatimirii crestine, colcaiala cripto-socialista din cateva nuclee mediatice infestate de cristofobie anti-ortodoxa si din care se itesc capetele plesuve si deloc limpezi (CTP este invitat permanent al emisiunii Cap Limpede de la Digi24 – n.red.), analfabete cultural si religios ale unor pseudo-jurnalisti traitori in bula lor de fiere, nu in realitatea obiectiva si imediata care ii contrazice constant?

Atacurile furibunde si imunde la adresa Bisericii, numita obsesiv-compulsiv ‘goldporatie’, la adresa unei personalitati ca cea a Patriarhului, numit in mod agramat ‘Inalt Preafericitul’, zvarcolirea unor insi desfigurati de grimase de ura incontrolabile care nu au nici cea mai vaga idee despre istoria reala, frecvent insangerata a Romaniei crestine, a crestinismului si a Bisericii Ortodoxe, ipocrizia convenabil camuflata cameleonic, dar constant monstruoasa a acestor oameni mici si veninosi care in anul de rascruce morala a Romaniei, 1990, ii demonizau si rastigneau public de pe pozitiile gazetaresti ale ‘adevarului’ pe protestarii reali si curati din Piata Universitatii, unde comunismul travestit pervers in democratie era denuntat lucid, toate acestea, dar si multe altele (ne)pastrate in memoria noastra comuna, spun tot ce e cu adevarat important despre acesti oameni imputinati moral, doldora de sine, saraci cultural si pustii sufleteste, care fac din invectiva, ironie obraznica, ridicola parada etica si schimonosire a realitatii instrumente de analiza ‘jurnalistica’.

Sa ne rugam, fireste, si pentru ei, pentru acesti jalnici campioni ai fentarii adevarului si ai grosolanei injuraturii publice mascate natang in critica semidocta a unor lucruri pe care, orbiti de furie anticrestina, sunt incapabili sa le inteleaga! Acesti oameni foarte sarmani caracterial au mai multa nevoie de rugaciunea noastra a tuturor si a Bisericii spre care scuipa in sus decat pot ei crede.

Credinta in Adevar (nearticulat), credinta in Hristos marturisit de Biserica vie, reala, neidealizata, dar nici stramb imaginata de simplii gazetari esuati in vedetism, aceasta credinta ne va darui claritatea si frumusetea morala ce ne vor salva si ne vor inalta dincolo de ‘balciul desertaciunilor’ in care diavolul cu chip de om cumsecade, cap limpede, omniscient si neobosit justitiar ne invita permanent sa traim. Pe unii chiar cu un suspect si, desigur, vremelnic succes”, a declarat Vasile Banescu.

Atacul BOR apare a doua zi dupa ce CTP a publicat in Republica un articol foarte dur la adresa patriarhului Daniel, pe care l-a numit „Satana in sutana”.

„In urma cu milenii, preotii egipteni infricosau populatia prevestind ca Amon Ra, zeul Soarelui, isi va ascunde chipul in miez de zi deoarece oamenii nu-l adorau indeajuns, pe el si intruchiparea sa pe Pamant, Faraonul, viitoarea mumie. In ziua prezisa, Soarele se innegrea, poporul cadea in genunchi gemand disperat, dar preotii il implorau pe Ra sa-si ierte robii si sa lumineze din nou – ceea ce se si intampla.

IPS Daniel, capetenia BOR, arata ca ortodoxia romaneasca a ramas la nivelul de acum cateva mii de ani al cultului egiptean. Ba, de fapt, si mai jos, caci preotii din Teba macar stiau destula astronomie ca sa calculeze timpul eclipselor. Pentru a prosti oamenii, sarlatanul Daniel n-are nevoie de matematica, nici de logica – o da direct, ca o strigatura pentru vitele ce le pastoreste: ascultati ce va spun, fiindca a interzis pelerinajul la moastele Sf. Dimitrie in octombrie 1989, comunismul a cazut peste cateva luni. Post hoc, ergo propter hoc – dupa, deci, din cauza. Carevasazica, asa o sa pateasca acum si guvernul la alegerile din decembrie. ‘Dumnezeu nu se lasa batjocorit!’, a mai cuvantat pescarul de oameni cu prostovolul.

Dumnezeu, nu, dar sufletele celor ucisi pentru ca nu s-au supus bestiilor comuniste, pot fi batjocorite, InaltPreaFericite, nu? Trupurile victimelor regimului diavolesc al lui Ceausescu si Dej, culminand cu cei care s-au lasat omorati pentru libertate la Timisoara si in toata tara, nu fac nici cat negrul de sub unghia de la piciorul Sf. Dimitrie, bai, prietene al omului?

Stabimea Bisericii Ortodoxe Romane a fost aliata lui Uciga-l Toaca sub comunism. Ba chiar a fost Raul insusi: satanele in sutana i-au turnat cuvios la Securitate pe credinciosii care li se marturiseau, n-au zis nici bleau la toate crimele regimului, la distrugerea satelor, la daramarea si alungarea pe roate a bisericilor, i-au cantat in struna lui Ceausescu pana in ultima clipa: pe 19 decembrie 1989, BOR ii trimitea o scrisoare de multumire dictatorului, ridicandu-l in slavi mai ceva pe ca Iisus Hristos. Iar pe martirii Timisoarei ii numea huligani.

Grea misie a avut Dumnezeul batjocorit la Sf. Dimitrie: sa dea jos comunismul in vreme ce armata Lui de popi tradatori din Romania I-a stat din rasputeri impotriva…”, a scris CTP in Republica.

Citeste si: Document. Pe 19 decembrie 1989, BOR il felicita pe Ceausescu. Acum sustine ca l-a daramat pe Ceausescu si ameninta actualul Guvern

Comentarii: