Atac ingenios al Ucrainei, a lovit statul major al Flotei Ruse de la Marea Neagra. Furie rusa: „In aceasta dimineata, nationalistii ucraineni au decis sa ne strice Ziua Flotei Ruse”

externe

Un atac cu drona a vizat duminica statul major al Flotei Ruse de la Marea Neagra din Sevastopol, ranind cinci persoane, a anuntat guvernatorul acestui oras din peninsula anexata Crimeea, Mihail Razvojaev, informeaza France Presse, citata de Agerpres.

„In aceasta dimineata, nationalistii ucraineni au decis sa ne strice Ziua Flotei Ruse”, sarbatorita duminica in Rusia, a scris Razvojaev pe Telegram.

El a precizat ca o drona a aterizat in curtea statului major al Flotei si a facut cinci raniti printre angajatii statului major.

Toate festivitatile de Ziua Flotei Ruse „au fost anulate din motive de securitate”, a anuntat Razvojaev, cerand locuitorilor din Sevastopol sa nu-si paraseasca domiciliul „daca este posibil”.

Ample sarbatori sunt planificate cu aceasta ocazie in toata Rusia, mai ales o parada navala la Sankt Petersburg (nord-vest), care urmeaza sa fie supervizata de presedintele Vladimir Putin.

Este pentru prima data cand autoritatile ruse raporteaza un astfel de atac de la inceputul ofensivei lor in Ucraina la 24 februarie.

In primele zile ale ofensivei impotriva Ucrainei, Rusia a cucerit o parte din sudul ucrainean, in special regiunea Herson, situata nu departe de Crimeea anexata in 2014.

In ultimele saptamani, fortele ucrainene au reluat ofensiva in sud cu oarecare succes pentru a recuceri aceste teritorii pierdute, aminteste AFP.

Miercuri, loviturile ucrainene au distrus partial un pod important din Herson, oras ocupat de fortele ruse.

Mai mult despre: ,

Comentarii: