Atac la adresa legii privind conflictul de interese. Parlamentarii au o noua preocupare majora

news

Patru deputati propun completarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor, astfel incat „sa nu constituie conflict de interese angajarea la biroul parlamentar a persoanelor cu care alesii s-au aflat in raporturi de munca in ultimii 5 ani”.

Proiectul de lege initiat de deputatii Marcel Ciolacu (PSD), Eugen Tomac (PMP), Constantin Avram (ALDE) si Attila Korodi (UDMR) a fost inregistrat la Camera Deputatilor pe 28 februarie si are termen pentru depunerea de amendamente si avize de la Consiliul Legislativ si Guvern data de 6 martie.

Potrivit proiectului, se propune introducerea la articolul 38 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor, dupa alineatul 12, a unui nou alineat, cu urmatorul cuprins: „Prin derogare de la art. 301 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificarile si completarile ulterioare, nu constituie conflict de interese angajarea la biroul parlamentar a persoanelor cu care senatorii sau deputatii s-au aflat in raporturi de munca in ultimii 5 ani”.

In expunerea de motive se arata ca propunere legislativa a fost initiata „tinand cont de semnalarea unor neclaritati cu privire la posibilitatea interpretarii reangajarii personalului la cabinetele parlamentare ale deputatilor, in sensul existentei unui potential conflict de interese din perspectiva art. 301 Cod penal”.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului din 28 februarie au decis trimiterea proiectului la Comisia privind Statutul deputatilor si al senatorilor, termenul pentru raport fiind 20 martie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: