externe

Atac la Rotterdam: Suspectul avea antecedente de „comportament psihotic” si de abuz asupra animalelor, comunicat conducerii universitatii. „Presupunem ca informatiile de mai sus vor contribui la decizia daca persoana in cauza ar trebui sa fie eligibila pentru o diploma de medic generalist”

Studentul la medicina suspectat ca a impuscat mortal trei persoane in orasul olandez Rotterdam avea antecedente de comportament psihotic, a fost condamnat pentru abuz asupra animalelor si, probabil, si-a vizat victimele in mod intentionat, au declarat politia si procurorii olandezi, potrivit Reuters.

Procurorii au spus ca inca investigheaza motivul suspectului in cadrul atacului de joi, dar au confirmat vineri ca au anuntat anterior Centrul Medical al Universitatii Erasmus (EMC) despre comportamentul sau problematic.

Presedintele EMC, Stefan Sleijfer, a declarat ca avertismentul a fost luat in serios si suspectului i s-a refuzat permisul de medic, cu exceptia cazului in care ar fi fost supus unei evaluari psihologice si ar fi fost declarat apt sa practice medicina.

Suspectul in varsta de 32 de ani urmeaza sa fie adus in fata unui judecator pe 3 octombrie, a precizat parchetul.

Barbatul a fost retinut pentru ca a impuscat o femeie de 39 de ani si pe fiica ei de 14 ani, care locuiau in apropierea acestuia si un medic in varsta de 43 de ani care preda la EMC, unde suspectul era student. Toti trei au murit.

Suspectul are un avocat, dar avocatul nu a fost identificat public si nu doreste sa aiba contact cu presa, au spus procurorii. Nu era clar cum poate pleda suspectul.

Atacurile armate sunt rare in Tarile de Jos, iar incidentul i-a socat pe locuitori si a atras o revarsare de condoleante, de la localnici la regele si regina tarii.

Adeptii au adus flori in ambele locatii. Presa olandeza a relatat ca victima in varsta de 14 ani avea o sora geamana care a supravietuit. In urma medicului care a murit au ramas sotia si un copil.

Purtatorul de cuvant al procurorului a confirmat autenticitatea unei scrisori a procurorilor catre EMC care circula in mass-media olandeza. Acesta a descris suspectul avand „comportament psihotic” si probleme legate de alcool, precum si plangeri ale vecinilor cu privire abuzul animalelor. Data scrisorii nu era vizibila.

„Presupunem ca informatiile de mai sus vor contribui la decizia daca persoana in cauza ar trebui sa fie eligibila pentru o diploma de medic generalist”, se spune in scrisoare.

Spitalul functiona normal vineri, dar cursurile medicale au fost anulate.

Suspectul ar fi declansat si incendii care au izbucnit la domiciliul femeii si la EMC inainte de a fi arestat la scurt timp dupa ce a fugit dintr-una dintre cladirile complexului spitalicesc.

Procurorul sef al orasului Rotterdam, Hugo Hillenaar, a declarat joi ca suspectul are antecedente penale. El a fost condamnat in 2021 pentru ca si-a abuzat iepurele de companie, potrivit unui raport din ziarul AD care acoperea cazul la acea vreme. Alte presupuse incidente de abuz care au implicat cainele, pestii si pasarile lui nu au dus la condamnari.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Surse: Ciolacu merge la Erdogan cu o propunere halucinanta, romanii sa intre doar cu buletinul in Turcia. Ar insemna ca si turcii sa intre doar cu buletinul intr-o tara UE

Premierul Marcel Ciolacu intentioneaza sa ii propuna presedintelui Turciei, Recep Erdogan, ca romanii sa poata…

6 ore ago

Constanta: Un copil de 9 ani a cazut intr-o fantana fara apa. Doi adulti au incercat sa-l scoata si nu au mai putut iesi nici ei. Pompierii i-au salvat pe toti trei

Pompierii din cadrul ISU Dobrogea au intervenit, luni, in localitatea Mireasa din judetul Constanta, unde…

6 ore ago

Donald Tusk: Noua persoane arestate sub suspiciunea de sabotaj in numele serviciilor de informatii ruse

Premierul polonez Donald Tusk a declarat ca noua persoane au fost arestate sub suspiciunea de…

6 ore ago

706 de persoane cu numele Kyle s-au reunit in Texas. Nu a fost suficient pentru un record mondial

O incercare a orasului Kyle, Texas, de a dobori recordul mondial pentru cea mai mare…

6 ore ago

SUA spun ca Iranul a cerut ajutor dupa accidentul de elicopter in care a murit presedintele tarii, Ebrahim Raisi. Alegeri pe 28 iunie

Autoritatile iraniene au convenit sa organizeze alegerile prezidentiale pe 28 iunie, dupa moartea presedintelui Ebrahim…

6 ore ago

Campionatul european de surf pentru blanosi si tovarasii lor umani

Zeci de surferi cu blana si tovarasii lor umani au venit pe o plaja din…

6 ore ago