Atac masiv al hackerilor impotriva Antenelor. Piratii au solicitat o recompensa de sute de mii de euro

news

Hackerii au lansat un atac de amploare impotriva serverelor grupului Intact, solicitand apoi o recompensa uriasa, de ordinul sutelor de mii de euro.

Potrivit unor informatii obtinute de Paginademedia.ro, atacul a fost declansat saptamana trecuta, luni, cand parte din departamente au constatat ca nu mai pot accesa serverele companiei si a aparut mesajul ca este opera unor hackeri.

Atacul a impiedicat o perioada accesul la serverele televiziunii si la bazele de date continute de acestea (materiale, dar si date financiar-contabile).

Conform surselor Paginademedia.ro, reluarea accesului la bazele de date ar fi fost conditionata de plata unor sume consistente de bani (de ordinul sutelor de mii de euro).

Treptat, problemele de ordin tehnic generate de atacul cibernetic au fost rezolvate de departamentul IT al companiei, spun surse din interiorul grupului Intact, iar in acest moment bazele de date au fost „restabilite”.

A platit grupul Intact vreo rascumparare? Au ajuns la vreo intelegere cu hackerii?

Contactati de Paginademedia.ro in legatura cu atacul cibernetic, oficialii grupului Intact nu au facut niciun fel de comentariu.

Mai mult despre:

Comentarii: