Atac masiv de pe teritoriul Belarusului impotriva Ucrainei. 20 de rachete au fost trase catre un sat ucrainean

externe

Rachete au fost trase din Belarus, aliatul diplomatic al Moscovei, catre regiunea de frontiera Cernihiv, in Ucraina, situata la nord-est de Kiev, anunta sambata armata ucraineana, o regiune supusa in noaptea de vineri spre sambata unui bombardament masiv cu rachete, relateaza AFP, citata de news.ro.

”Catre ora (locala) 5.00 (si ora Romaniei), regiunea Cernihiv a fost bombardata masiv cu rachete. 20 de rachete au vizat satul Desna, trase de pe teritoriul Belarusului (dar si) din aer”, anunta intr-o postare pe Facebook Comandamentul de Nord al trupelor ucrainene.

”Nu exista victime” in acest stadiu, precizeaza comandamentul.

”O infrastructura a fost atinsa”, anunta armata ucraineana, fara sa precizeze daca acasta infrastructura este militara sau nu.

Desna, un sat cu 7.500 de locuitori inainte de razboi, se afla la aproximativ 70 de kilometri bord de Kiev sila aceeasi distanta de frontiera cu Belarusul.

Acest atac intervine in contextul in care presedintele rus Vladimir Putin si omologul sau belarus Aleksandr Lukasenko urmeaza sa se intalneasca sambata la Sankt Petersburg, inaintea unei vizite in Belarus, prevazuta joi si vineri, a sefului diplomatiei ruse Serghei Lavrov.

Belarusul, care sustine ca nu este beligerant in Razboiul rus din Ucraina, a servit drept sustinere logistica trupelor Moscovei, in primele saptamani ale invaziei ruse.

Aceasta fosta republica sovietica, condusa din 1994 de Lukasenko, este vizata in sanctiuni pe care Occidentul le-a impus Rusiei.

Mai mult despre: ,

Comentarii: