Atac motivat religios. Un mort si doi raniti in atacul cu cutitul si ciocanul de la Paris, langa Turnul Eiffel. Agresorul este nascut in Franta

externe

atac cu cutit, paris

Politia franceza a arestat un barbat suspectat ca a ucis o persoana si a ranit alte doua intr-un atac cu cutitul si ciocanul in centrul Parisului, relateaza CNN.

Atacul a avut loc la Bir Hakeim, in apropiere de Turnul Eiffel, a declarat ministrul francez de interne Gerald Darmanin reporterilor aflati la fata locului sambata seara.

El a precizat ca barbatul arestat este un cetatean francez cunoscut anterior de serviciile de informatii.

Un barbat – un turist german nascut in Filipine – a fost ucis in atac, iar alti doi au suferit rani care nu le pun viata in pericol, a adaugat el.

Unul dintre ofiterii de politie care au raspuns la fata locului a folosit un pistol cu electrosocuri pentru a-l neutraliza pe atacator, a precizat Darmanin. Viata suspectului nu este in pericol, a adaugat el.

„Dupa arestarea sa, el a declarat ca nu mai suporta sa vada musulmani murind atat in Afganistan, cat si in Palestina”, a spus Darmanin.

Adresandu-se reporterilor, Darmanin a declarat ca suspectul s-a nascut in Franta in 1997 si a fost condamnat la patru ani de inchisoare in 2016 pentru ca a planificat „actiuni violente”.

Suspectul era cunoscut de serviciile de informatii pentru ca avea „tulburari psihiatrice grave”, a adaugat Darmanin.

Ministrul a declarat ca politia i-a spus ca atacatorul ar fi strigat „Allahu Akbar” in timpul atacului.

Presedintele francez Emmanuel Macron a calificat incidentul drept un atac terorist si a declarat ca procuratura antiterorista a Frantei va investiga.

„Transmit condoleantele mele familiei si apropiatilor cetateanului german care a murit in aceasta seara”, a scris Macron intr-o postare pe X la primele ore ale zilei de duminica.

El a multumit, de asemenea, serviciilor de urgenta franceze.

„Parchetul national antiterorism va avea acum responsabilitatea de a face lumina in aceasta chestiune, astfel incat sa se faca dreptate in numele poporului francez”, a scris Macron.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: