Atac neasteptat al lui Andrei Plesu la adresa sefei DNA, Laura Codruta Kovesi: „E trist, e contraproductiv, e greu de inteles”

news

Scriitorul Andrei Plesu considera ca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, ar fi trebuit sa renunte la titlul de doctor dupa ce CNADCU a stabilit ca se poate vorbi de plagiat in cazul a 4% din ansamblul tezei sale de doctorat.

„Vin acum la problema ‘plagiatului’ in cazul dnei Laura Codruta Kovesi. Consiliul General al CNADCU a stabilit ca nu se poate vorbi de plagiat decit pentru aproximativ 4% din ansamblul tezei sale de doctorat. O discutie savanta despre procentul ‘admisibil’ de frauda intr-un asemenea caz mi se pare fastidioasa. Mult mai grav mi se pare verdictul „tehnic” al aceleiasi comisii, care recomanda nepublicarea lucrarii, dat fiind ca ea se situeaza „sub standardele de calitate ale unei teze de doctorat”. Prin urmare, potrivit expertilor consultati, avem de a face cu o teza ratata. Un motiv suficient pentru anularea ei.

In ce ma priveste, sunt un suporter al ofensivei necomplezente pe care dna Kovesi o desfasoara de ani buni impotriva coruptiei autohtone. Cita vreme e plin de infractori, e ridicol sa ai reactii de genul: ‘DNA exagereaza!’ Pot accepta ca, ocazional, ies la lumina inadecvari procedurale, excese, abuzuri. Dar cind buba e purulenta, e deplasat sa deplingi ‘pripa’ sau stingaciile vindecatorilor. Pe de alta parte, tocmai pentru ca institutia condusa de dna Kovesi functioneaza pe principiul moralitatii riguroase, al judecatii severe, este inacceptabil sa fim confruntati, la nivelul conducerii ei, cu abateri vadite de la acest principiu. Dna Kovesi avea oricind la indemina amenda onorabila: sa-si ceara scuze si sa renunte la titlul de doctor. E trist ca n-o face si ca se expune, astfel, unei penibile fisuri de credibilitate. E trist, e contraproductiv, e greu de inteles. Rezulta ca a cazut in capcana descrisa de Robert Negoita: ‘m-am lasat dus de moda; toata lumea o face!’, a scris Plesu in Adevarul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: