„Atac organizat” din partea celulelor PSD impotriva unui foarte cunoscut jurnalist: „Mi-a venit randul. Au incercat sa ma reduca la tacere”

news

Unul dintre cei mai inflienti jurnalisti din Romania, Dan Tapalaga, a fost tinta unui atac puternic din partea celulelor online ale PSD, care au determinat blocarea paginii de Facebook a jurnalistului. „Daca mai era nevoie de o ultima proba ca Romania se indreapta spre un regim autoritar, ostil oricaror forme de manifestare democratica, atacul masiv si organizat declansat de luni incoace impotriva celor care sustin pe FB protestul ca ultima forma de rezistenta in fata raului ar trebuie sa ne puna pe toti serios pe ganduri”, a scrie Tapalaga.

Tapalaga a fost raportat pentru „hate speech” (indemnare la ura) dupa ce a distribuit un articol de-al sau, „Batalia finala”, in care atragea atentia asupra pericolului cu care se confrunta Romania acum din partea PSD. Celulele PSD au reusit sa-l blocheze, insa doar pentru scurt timp.

„Atac organizat. Mi-a venit randul. Cei care n-au mai suportat textele despre cum falsifica PSD democratia au comis un ultim act de mistificare a realitatii. M-au raportat la Facebook pentru ‘hate speech’, o minciuna grosolana pentru toti cei care stiu bine ca detest atacul la persoana, limbajul licentios si incitarea la ura. Au incercat sa ma reduca la tacere pe FB din simpul motiv ca vineri, de Ziua Nationala, se anunta un nou miting iar in ultima mea postare de miercuri despre ‘Batalia finala’ intrebam cetatenii daca se vor multumi sa asiste pasiv la inclestarea istorica sau vor face ceva.

Am contestat decizia FB de a-mi bloca pagina pe baza unui simplu ‘fake news’ mai ales ca tot ei sustin ca vor sa combata raspandirea de informatii false. Din fericire, au rezolvat rapid problema si dupa verificari au facut pagina din nou vizibila.

Dar aceasta tentativa anonima de a-mi inchide cumva si mie gura pe Facebook spune multe. De luni incoace au facut mai multe victime, sunt doar una dintre ele. Evident ca asistam la o campanie impotriva celor care sustin ideea protestului masiv ca ultima forma de aparare impotriva scoaterii Romaniei cu forta din randul democratiilor occidentale de catre un grup de politicieni cu mari probleme penale.

Este inca o dovada ca PSD si sustinatorii lui se tem de proteste, au oroare de vocile critice si urasc democratia. Ei nu pot functiona decat pe baza de minciuna si mistificare, cenzurand vocile critice, controland justitia si pe baza de multa propaganda. Ne putem imagina cata disperare si furie i-a cuprins daca au ajuns sa se lupte cu pagini si conturi de Facebook. Regimul Dragnea incearca in mod ridicol sa controleze ceea ce nimeni nu mai poate tine in frau in epoca democratizarii informatiei.

Nici daca vor restrictiona accesul la Facebook, You Tube sau Twitter dupa modelul Erdogan nu vor reusi sa opreasca informatia si adevarul sa iasa, mai devreme sau mai tarziu, la lumina. Sigur, s-au folosit de aceasta data de o bresa, de faptul ca algoritmii Facebook, niste roboti, reactioneaza prompt cand cineva raporteaza ‘hate speech’ sau alte abateri grave de la regulile Facebook.

Aceasta este o problema in sine, pe care reteaua de socializare ar trebuie sa si-o rezolve rapid. Respect politica lor de a sanctiona orice forma de ‘hate speech’. Dar nu poti dispune masuri atat de drastice pe baza unor ‘fake news’ fara sa-ti frustezi la maxim utilizatorii. Pe de alta parte, ar fi nevoie de armate de oameni pentru a verifica absolut toate raportarile, false sau intemeiate. Nu spun ca problema este usor de solutionat, dar n-ar strica ceva mai multa responsabilitate cand vine vorba de decizii atat de radicale. Altfel, FB devine o arma cu doua taisuri, un buzdugan folosit cu aceeasi eficienta atat de sustinatorii democratiei cat si de dusmanii ei.

Daca mai era nevoie de o ultima proba ca Romania se indreapta spre un regim autoritar, ostil oricaror forme de manifestare democratica, atacul masiv si organizat declansat de luni incoace impotriva celor care sustin pe FB protestul ca ultima forma de rezistenta in fata raului ar trebuie sa ne puna pe toti serios pe ganduri”, a scris Tapalaga.

Duminica, inainte de protest, sute de utlizatori de Facebook au fost de asemenea blocati dupa ce au distribuit indemnuri de participare la proteste. Facebook a explicat ulterior ca a fost vorba de o eroare tehnica.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: