Atac politic al Mitropoliei Moldovei la adresa lui Iohannis. Mesaj batjocoritor legat de „sparanghel” si „nemti”

politica

Constantin Sturzu, purtatorul de cuvant al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, a lansat un atac politic foarte transparent la adresa lui Iohannis si a Guvernului PNL, folosind tema de atac utilizata intens in aceasta perioada de PSD.

„E cineva care tot tine sa-mi demonstreze ca slujbele bisericesti sunt un pericol in actuala pandemie. Demontez pas cu pas acuzatiile. In final, sunt incoltit cu ‘glontul de argint’: ‘Dar IPS Pimen? IPS Pimen de unde a luat virusul?’. Ii raspund resemnat: ‘Din piata, in timp ce cumpara o legatura de sparanghel de la un neamt venit la munca in Romania'”, a scris Sturzu pe Facebook.

Iata si atacul lansat de purtatorul de cuvant al PSD, tot sambata, pe aceeasi tema.

Mesajul a fost sters de preotul Sturzu dupa ce aktual24.ro a relatat despre atacul sau politic.

Ulterior, intr-un comentariu postat la acest articol, Constantin Sturzu a sustinut ca nu s-a referit la presedintele tarii in postarea sa.

„Precizez ca, in pofida unor speculatii, nici prin cap nu mi-a trecut sa fac vreo referinta in aceasta postare la Presedintele tarii! Nu are nici o legatura cu Domnia Sa. Comentariul meu e doar reactia unui om amarat ca se pun atat de multe in carca crestinilor – pe nedrept si pe nedovedite! -, in timp ce sunt situatii cu adevarat dureroase si complicate pentru romani care sunt tratate cu o nonsalanta uimitoare”, a scris Sturzu.

„O singura data am avut ceva de transmis Domnului Presedinte, atunci cand l-am anuntat public ca ma numar intre ‘fanaticii’ care sustin referendumul prin care casatoria sa se faca intre ‘un barbat si o femeie’. Cand voi mai avea ceva de transmis, o voi face, nu am o problema. Dar n-a fost cazul in postarea invocata”, a mai spus Sturzu.

Sturzu a mai scris joi ca in nicio biserica din tara nu au fost cazuri in care preotii sa fi transmis virusul, cerand ca Bisericile sa fie deschise.

„Nu exista nici un fel de dovezi ca vreun preot sau ierarh al B.O.R. ar fi infectat pe cineva la vreo slujba. Dimpotriva, mai degraba s-a constatat ca Euharistia nu este (si nici nu poate fi!) un factor de contaminare. Mii si mii de oameni s-au impartasit pe 22 martie, ultima zi in care credinciosii au putut participa la Sfanta Liturghie, in cele peste 14.000 de lacasuri de cult din tara. Rezultatul? Zero focare de infectie!

In Bulgaria si in Georgia bisericile au fost mereu deschise credinciosilor, inclusiv de Sfintele Pasti. Si? Ce s-a intamplat acolo? Zero focare de infectie! Mai mult, aceste doua tari au o situatie cu mult mai buna la capitolul imbolnaviri de COVID-19 decat a noastra, unde avem biserici inchise pentru credinciosi (a se compara statisticile cu imbolnaviri si decese la milionul de locuitori). Se poate spune, deci, ca rugaciunea in obste ajuta si pe cei din afara Bisericii, indirect.

Am demonstrat ca stim sa respectam regulile, ca suntem disciplinati si constienti ca viata celor din jur depinde si de comportamentul nostru. Suntem la capatul unui examen de maturitate de aproape doua luni. Pe care l-am trecut cu bine.

Acum, ce motive mai sunt pentru a nu deschide lacasurile de cult, aceste adevarate spitale duhovnicesti? Ca eu tot nu pot pricepe”, a mai scris Sturzu.

Mai mult despre:

Comentarii: